GÜNCEL

BİK Genel Müdürü Erkılınç : ‘’İnternet Çöplüğü Oluşmasına Müsaade Etmeyeceğiz’’

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Genel Merkez yöneticileri ve BİK Konya İl Müdürü Feramuz Ayan ile birlikte Konya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette yeni döneme ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu

BİK Genel Müdürü Erkılınç : ‘’İnternet Çöplüğü Oluşmasına Müsaade Etmeyeceğiz’’

Deprem bölgesini ziyaret ederek bölgedeki gazetecilerle istişare ettiklerini dile getiren BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, bölgedeki gazetecilerin zor koşullarda işlerini büyük bir özveriyle devam ettirdiklerini vurguladı.

Basın İlan Kurumu'ndaki yeni süreç hakkında da bilgi veren BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, "BİK Analitik sistemi artık tamamen oturdu. Tabi bazı iyileştirmeler de yapılmaya devam ediyor. Ekim ayına kadarki süreç gerçek rakamlar üzerinden yürüdü. Ancak sistemin haber siteleri üzerinde uygulanması ile birlikte sahte hit olayı da patlak verdi. BİK Analitik üzerinden gerçek hitleri de yapay hitleri de görebiliyoruz. Bizim yapmak istediğimiz internet çöplüğünün önüne geçmek. Hakkaniyeti hakim kılmak. Bu konuda başarıya adım adım ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Erkılınç ayrıca kamu ilanlarının gazetelerde ve sitelerde yayınlanması için yerel gazetelerin de sürece dahil olması, gerekirse ilana çıkılması gereken hususların doğrudan temin gibi yöntemlere başvurulmasının yanlış olduğunun yazılması gerektiğini dile getirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir de geçiş sürecinin sancılarının devam ettiğine işaret etti. Başkan Özdemir, "Sayın Genel Müdürümüz yapılan değişikliklerde bizim de fikirlerimizi alıyor. Ortak akılla hareket etmeye çalışıyor. Tabi bu süreçte bizim de bazı beklentilerimiz var. Bunları da paylaşıyoruz ve yine istişare ile sonuç almaya çalışıyoruz. Gazetelerde ve sitelerde yayınlanan ilanların sütun santim fiyatlarının artırılması konusunda gazetelerimizin beklentisi var. İlan sayısının artması için de çalışmalarımız Konya özelinde devam ediyor. Ben BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç Bey ve beraberindeki heyete şükranlarımı sunuyorum" dedi.

AdminAdmin