YEREL

Batı Cephesi Karargahı Akşehir’den İzmir’e Bayrak

Keşan Belediyesi, Akşehir Belediyesi ve Keşan Saros Doğa Ve Spor Derneği (Sardos) işbirliği ile Büyük Taarruz Zaferinin 100. Yıl dönümünde “Keşan, 100. Yılda Zafer Yolunda” projesi kapsamında Büyük Taarruz Zaferinin Batı Cephesi Karargahı olan ve Büyük Taaruzu’n tüm hazırlıklarının yapıldığı Akşehir’den alınan bayrak 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü’nde İzmir Valisine teslim edilmek üzere yola çıktı.

Batı Cephesi Karargahı Akşehir’den İzmir’e Bayrak

Proje kapsamında Akşehir’e bisikletleriyle gelen Keşan Saros Doğa Ve Spor Derneği (SARDOS) üyeleri Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’yı makamında ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Faruk Eker Keşan Belediye Başkanı Mustafa Halvacıoğlu’nun selamını ileterek Başkan Akkaya’ya hediye takdiminde bulundu.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; Keşan Saros Doğa Ve Spor Derneği (Sardos) yetkililerinin bir proje geliştirerek 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılında Akşehir Batı Cephesi Karargahı’ndan aldıkları bayrağı bisikletlerini sürerek 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü’nde İzmir Valisi’ne teslim edeceklerini söyleyip “Bize de bu projelerini ilettiler ve bizde severek bu projelerine destek verdik. Gerçekten çok anlamlı bir proje ve anlamlı bir bisiklet turu. Ben kendilerine kazasız belasız bu turu tamamlamalarını ve başarılarının devamını diliyorum. SARDOS Dernek Başkanımız Faruk Eker Bey, Akşehirli bir hemşehrimiz. Kendileri Akşehir Ulupınar Mahallemizden. Daha önce silahlı kuvvetlerde görev yapmış ve şu anda emekli olmuş. Kendisinin de Akşehirli olması ve bu projeyi Akşehir’den başlatması da önemli. Tabi ki 30 Ağustos Zafer’inde, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Akşehir’imizin çok önemli bir yeri var. 30 Ağustos Zaferi’ne giden  yolda Akşehir 9 ay 10 gün Batı Cephesi Karargahı’na ev sahipliği yapmış, hareket planları burada yapılmış , askerlerimizin silah mühimmat gibi ihtiyaçları burada giderilmiş, bu sebeple Akşehir’imizin tarihi bir konumu ve yeri var.  Bazı tarihçiler zafere giden yol Akşehir’den geçti diyorlar. Bazıları da Zaferin kara kutusu Akşehir diyorlar. Gerçekten bizde Akşehirli olmaktan, Akşehir’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

SARDOS Dernek Başkanı Faruk Eker’de yaptığı açıklamada tarihi ve milli değerlere vurgu yapmak adına bu projeyi geliştirdiklerini belirtip,2015 yılında da Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Şehitler Abidesi’nden aldıkları toprağı Anıtkabir’e götürdüklerini söyledi. 2019 yılında Selanik’ten Atatürk Evi’nden aldıkları toprağı İstiklal ateşinin ilk yakıldığı yer olan 1919’un yıl dönümünde Samsun’a “Ata’nın Doğduğu Yerden, Vatanın Doğduğu Yere 1453 Km” adı altında pedal çevirerek getirdiklerini söyleyen Eker “Bugünde Büyük Taarruz’un 100. Yılı münasebetiyle Zafer Haftası’nda Batı Cephesi Karargahı’ndan alacağımız bayrağı, 100 yıl önce nasıl atalarımız  taşıdıysa, Alsancak Meydanı’nda Vali Konağı’na diktiyse, taşıdığımız bayrağı yine vali konağında valimize teslim etmek ve göndere çekmek üzere yola çıkıyoruz. Gururluyuz, mutluyuz, kutlu günlerimiz daim olsun diyoruz. Akşehir Belediye Başkanımız Dr. Salih Akkaya’ya da bizleri misafir ettiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Akkaya SARDOS Dernek Başkanı Faruk Eker’e plaket takdim etti.

Başkan Akkaya ve SARDOS Derneği Üyeleri daha sonra Akşehir Batı Cephesi Karargahı Müzesi önüne geçerek burada 9 Eylül’de İzmir Valisi’ne verilecek bayrağın teslim törenini gerçekleştirdi. Başkan Akkaya 3 kez öperek SARDOS Dernek Başkanı Faruk Eker’e  bayrağı teslim ederken “Düşmanı denize döktüğümüz İzmir’e inşallah sağlıcakla ve selametle gidin. İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger Beyefendiye’de Akşehir Batı Cephesi Karargahı’ndan selamlarımızı iletin” dedi.

SARDOS Dernek Başkanı Faruk Eker’de üç kez öperek bayrağı teslim alıp “Emanetinizi inşallah sağsalim ulaşması gereken yere götüreceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin