GÜNCEL

Başkan Sedat Altınay,“Bazı ev sahiplerinin yaptığı fırsatçılık yüzünden Konya’yı karalamasınlar ''

Türkiye’nin 10 şehrinde büyük bir yıkıma neden olan depremin ardından Konya’ya çok sayıda afetzede geldi. Bu durumu fırsat bilen kimi ev sahiplerinin kira fiyatlarını yüksek oranda artırması büyük tepki çekiyor

Başkan Sedat Altınay,“Bazı ev sahiplerinin yaptığı fırsatçılık yüzünden  Konya’yı karalamasınlar ''

Türkiye’nin 10 şehrindeki depremin ardından Konya’ya çok sayıda insan geldi. Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman gibi şehirlerden gelen binlerce depremzede Konya’da ev bulma telaşı yaşıyor. Depremzedelerin Konya’ya gelmesiyle birlikte kiralık evlere olan talepte de ciddi bir artış oldu. İyi niyetli ve vicdanlı ev sahipleri evlerini ücretsiz kiraya verirken, bazı ev sahipleri de kira fiyatlarına fahiş artırımda bulundu. Konya’da faaliyette bulunan emlak ofisleri ise depremzedelere ev bulmak için seferber oldu. Emlakçıların önemli bir kısmı depremzedelerden komisyon ücreti almayarak, herkesin takdirini topladı. 

4-1-2.jpg

ART NİYETLİ EV SAHİPLERİ VAR

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, oda olarak deprem bölgesinden gelen insanlardan kesinlikle komisyon almadıklarını söyledi. Konya’daki ev sahiplerinin önemli bir kısmının deprem bölgesinden gelen insanlara yardımcı olduğunu kaydeden Altınay, şunları söyledi: “Konya’da çok yardımsever ev sahiplerinin yanı sıra art niyetli ev sahipleri de var. Birçok ev sahibinin bedelsiz bir şekilde evini kiraya verdiğini biliyoruz. Bazı ev sahipleri de yarı fiyatına evlerini kiraladı. Biz fahiş fiyat isteyen ev sahiplerinin kesinlikle evlerini kiralamıyoruz ve onlara asla yardımcı olmuyoruz.”

4-2-2.jpg

FAHİŞ KİRA İSTEYENLERİ İFŞA EDECEĞİZ

Altınay, depremzedelerden fahiş fiyat isteyen ev sahiplerini de ifşa ettiklerini belirterek, “Bazı ev sahiplerinin yaptığı fırsatçılık yüzünden kimseyi Konya’yı karalamasın. Maalesef bu tür olaylar her yerde oluyor. Bu tür fırsatçılar hep bizi hem depremzedeleri derinden üzüyor. Emlakçılar Odası’na bağlı hiçbir üyemiz depremzedelerde komisyon ücreti almadan ev kiralıyor. Konyalı emlakçılar olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Böyle bir günde kimse fırsatçılık yapmaya kalkmasın. Bu insanlar depremde evlerini barklarını kaybetti. Bugün onların yanında olmayacağız da ne zaman olacağız” ifadelerini kullandı.

DEPREM FIRSATÇILIĞI YAPILMAMALI

Yaka Emlak Sahibi Hüseyin İnceçayır ise depremin ilk gününden itibaren Konya’ya çok sayıda depremzedenin geldiğini belirterek, sadece ev sahiplerinin değil emlakçıların da deprem bölgesinden gelen insanlara yardımcı olduğunu söyledi. Konya’da ev kiralarının ortalama fiyatının 4-5 bin TL olduğunu kaydeden İnceçayır, “Şu an en düşük ev kirası 4-5 bin TL. Sobalı evlerin fiyatı ise 2-3 bin TL’den civarında. Bazı evlerin kira fiyatları çok yüksek. Bazı ev sahiplerinin kira fiyatında artış yaptığını duyuyoruz. Yüksek rakamlara evini kiralayan ev sahipleri şu ana kadar bize denk gelmedi. Biz ev sahiplerine bu konuda tavsiyelerde bulunuyoruz. Deprem fırsatçılığı yapan ev sahiplerine çağrımız vicdanlı olmalarıdır. Şu an ev arayan çok sayıda depremzede insanımız var. Hepimizin bu insanlara yardımcı olması gerekiyor” dedi.

 

HABER MERKEZİ

 

AdminAdmin