YEREL

Başkan Pekyatırmacı: “Depremin Açtığı Yarayı Birlik Ve Beraberlik İçerisinde Sarmaya Çalıştık”

dolayısıyla mesaj yayımladı. • Asrın Felaketi’nde millet olarak zorlu bir sınavdan geçtiklerini belirten Başkan Pekyatırmacı, “Biz Türkiye olarak, Türk milleti olarak güçlüyüz. Her türlü zorluğun üstesinden geliriz, gelme gücümüz var” dedi.

Başkan Pekyatırmacı: “Depremin Açtığı Yarayı Birlik Ve Beraberlik İçerisinde Sarmaya Çalıştık”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,     Asrın Felaketi 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, ülke olarak tarihin en büyük depremlerinden birini yaşadıklarını hatırlatarak, “11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden tam 1 yıl geçti. Ülkemiz için çok zor bir dönem olan Asrın Felaketin’de yaraları sarmak için vatandaşlarımız bir ve beraber oldu. 50 bini aşkın vatandaşımızı kaybettiğimiz Asrın Felaketinde ülkemiz zorlu bir sınav verdi. Depremin ilk anından itibaren AFAD başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, kolluk kuvvetlerimiz, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllü vatandaşlarımız yaraları sarmak için deprem bölgelerine akın etti. Bizler de Konya adına ilk günden itibaren Hatay’daydık.

Resim önizlemesi

 

Konya Büyükşehir Belediyemiz, Selçuklu, Meram, Karatay Belediyelerimiz tüm ekipleriyle, ekipmanlarıyla,  bütün araç ve gereçleriyle, iş makineleriyle, personeliyle, idarecileriyle oradaydık. Hatay merkezde oluşturduğumuz koordinasyon sayesinde karayollarının bulunduğu yerde arama kurtarma faaliyetine katılan ekiplerimiz için ayrı bir merkez oluşturduk. Ekiplerimiz gayretli çalışmalarıyla gerek insani yardımların ulaştırılmasında gerekse arama kurtarma faaliyetlerinde görev aldı. Ayrıca Selçuklu Belediyesi olarak ilçemizde organize edilen ve hemşehrilerimizin de seferberliğiyle toplanan yüzlerce tır insani yardım Hatay'a ulaştırıldı” dedi.

“Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın”

Resim önizlemesi

Depremin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram ve Karatay Belediyeleri ile beraber depremzede vatandaşları Konya’da misafir ettik, yanlarında olduklarını belirten Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “Özellikle depremzede çocukların, yaşadıkları travmayı atlatmalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek onlara bir nebze moral verebilmek için gayret gösterdik. Tüm bu çalışmalarımızla depremin açtığı yarayı birlik ve beraberlik içerisinde sarmaya çalıştık. Biz Türkiye olarak, Türk milleti olarak güçlüyüz. Her türlü zorluğun üstesinden geliriz, gelme gücümüz var. Buradaki en önemli gücümüz de birlik ve beraberliğimiz. Allah bizlere bir daha böyle acılar

yaşatmasın. Rabbim birlik, beraberliğimizi daim etsin. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

 

AdminAdmin