YEREL

Başkan Kavuş; “Allah Bu Millete Böyle Acıları Bir Daha Yaşatmasın”

Tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olan 6 Şubat Depremlerinde Meram ve Meram Belediyesinin, tek yürek olarak bölge insanının yardımına koştuğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Allah, bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın. O gün bizler, depremde yaraları sarmak için seferberdik, bugün de tek bir vatandaşımızın canı yanmasın diye güvenli şehirler inşa etmek için seferberiz” diye konuştu.

Başkan Kavuş; “Allah Bu Millete Böyle Acıları Bir Daha Yaşatmasın”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 6 Şubat Depremlerinin yıl dönümünde yayımladığı mesajında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Büyük yıkıma sebep olan deprem haberleri duyulur duyulmaz ilk andan itibaren Meram Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı bölge için seferber ettik. Hızlı bir şekilde koordine ederek teyakkuza geçirdiğimiz ekiplerimiz, bir taraftan arama kurtarma faaliyetlerine destek verirken diğer taraftan da iş makinelerimiz enkazların kaldırılmasında yardımcı oldu. Mobil Mutfak Tırımız arama kurtarma ekipleri ile depremzedelere sıcak çorba ve yemek ikramı gerçekleştirdi.

Resim önizlemesi

 

Çöp kamyonlarımız Afet Koordinasyon Merkezi tarafından belirlenen bölgelerde önemli bir görevi yerine getirdi. Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli arama kurtarma faaliyetlerine destek verirken, mühendislerimiz bina kontrollerini gerçekleştirdiler. İç dizaynı sedirli salon şeklinde düzenlenmiş otobüs ve konteynerler de deprem bölgesinde dinlenme ve barınma ihtiyacını karşıladılar. Bir taraftan enkaz altındakileri çıkarmak için çaba harcanırken diğer taraftan depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçları için kenetlendik. Toplanan battaniye, kışlık kıyafetler, gıda kolisi, ısıtıcı, sıvı ve katı sabun, kağıt havlu, sırt çantası gibi yardım malzemeleri ulaştırıldı. Konya Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve Konya STK’larının ortak çalışmaları kapsamında kurulan konteyner ve çadır kentlerde ihtiyaç hissedildiğinde yine bölgeye desteğe koşmaya devam ediyoruz. Bölge tam anlamıyla depremin yaralarını saracağı güne kadar destek vermeye devam edeceğiz. Cenab-ı Hak bu millete ve insanlığa böyle acılar yaşatmasın diye bizler şehirlerimizde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarını yaygınlaştırmak ve güvenli şehirler inşa edilmesi adına projeler üretme gayretimiz artarak devam ediyor.

Resim önizlemesi

Bu vesile ile asrın felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa, yakınlarını kaybetmenin acısını yaşayanlara da sabır ve başsağlığı diliyorum.”

 

AdminAdmin