GÜNCEL

Başkan Altay: “İlk Günkü Aşkla Konya’ya Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ankara dönüşü coşkuyla karşılandı. AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda düzenlenen programda konuşan Başkan Altay, böyle önemli bir görevde kendisine güvenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. İlk günkü aşkla, 15 yıllık tecrübeyle Konya’ya hizmet edeceklerini vurgulayan Başkan Altay, “Bizim en önemli görevimiz burada yaşayan insanların başını dik tutmak, bizim en önemli görevimiz bu kadim şehre hizmet etmek. İnşallah bu dönemde de Konyalıların desteğiyle yine Konya’mıza önemli hizmetlerde bulunacağımıza canı gönülden inanıyorum” dedi.

Başkan Altay: “İlk Günkü Aşkla Konya’ya Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak açıklanmasının ardından Konya’da coşkulu şekilde karşılandı.

Ankara’daki törenin ardından AK Parti Konya İl Başkanlığı önünde düzenlenen programda konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Başkan Altay’a adaylığının hayırlı olmasını temennisinde bulundu. 

“31 İLÇEMİZİN TAMAMINDA İNŞALLAH YİNE CUMHUR İTTİFAKI KADROLARI İŞ BAŞINDA OLACAK”

Angı, “Uğur başkanımız Selçuklu Belediyesi’ndeki iki dönemden sonra 6 yıldır Büyükşehirimize büyük hizmetler sunarken; bu mübarek şehrin güzel insanlarının hayatını kolaylaştırmak, yatırımları büyütmek, güçlü Konya’yı, güçlü Türkiye’ye dönüştürmek için çalışıyor. Dünyadaki mazlum milletlerin sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımıza Konya olarak da elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ettik. Türkiye Yüzyılı’na yürüyecek ülkemiz için 31 Mart’taki seçimler önemli. Hamdolsun bu şehirde Cumhur İttifakı olarak ilçelerimizde ve Büyükşehirimizde hep devamlılığı yakaladık. Bu dönemde de 31 ilçemizin tamamında inşallah yine Cumhur İttifakı’nın kadroları iş başında olup bu şehrin hizmetine devam edecekler” diye konuştu. 

 

“İLK GÜNKÜ AŞKLA BU KADİM ŞEHRE HİZMET EDECEĞİZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, böyle önemli bir görevde kendilerine güvenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, ilk günkü aşkla, 15 yıllık tecrübeyle kadim şehir Konya’ya hizmet edeceklerini kaydeden Başkan Altay şöyle devam etti: “Ayrıca Cumhur İttifakı’nın Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye de teşekkür ediyorum. Bu yolculuğa çıktığımız günden itibaren değerli İl Başkanımız Hasan Angı ve il yönetiminin her daim desteklerini gördük. Kendisine teşekkür ediyorum. Yine Kadın Kolları Başkanımızın şahsında yönetimine, Gençlik Kollarımızın şahsında tüm yönetimine, ilçe belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza, mahalle başkanlarımıza, belediye başkanı arkadaşlarımıza ve milletvekillerimize bize gösterdikleri güven ve destekten dolayı teşekkür ediyorum.”

“KONYA’NIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLMEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Konya’nın, birlik ve beraberliğin şehri olduğunu vurgulayarak konuşmasını sürdüren Başkan Altay, “Konya, Hz. Mevlana’nın şehri. Konya, Selçuklu’nun Darü’l-Mülkü. Bu kadim şehre hizmet etmek bize nasip olduğu için ne kadar şükretsek azdır. Elhamdülillah 15 yıl boyunca bu şehre hizmet etmek nasip oldu. 9 yıl Selçuklu Belediye Başkanlığım döneminde şehrimize önemli hizmetlerde bulunduk. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve Konya halkının desteğiyle 6 yıldır Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini şerefle ve onurla yürütüyorum. İnsan hayatının önemli dönüm noktaları vardır. 22 Ocak 2009’da başladığımız bu yolculukta bugün de hayatımın önemli dönüm noktalarından birisini yaşıyorum. İnşallah bu 15 yıllık birikimle bu kadim şehre yine çok önemli hizmetlerde bulunacağız. 6 yıl boyunca Konya’nın hayallerini gerçekleştirebilmek için çok önemli çalışmalar yaptık. Bugün artık Konya sadece Türkiye’nin değil, dünyanın takip ettiği önemli belediyecilik şehirlerinden birisi oldu. Hem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hem Dünya Belediyeler Birliği ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olarak bu şehrin hizmetinde bulundum. Özellikle deprem bölgesinde tüm Konyalılar olarak Konya’nın ne kadar büyük bir şehir olduğunu, Konya’da belediyeciliğin ne kadar gelişmiş olduğunu tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya anlatma fırsatımız oldu” değerlendirmesini yaptı.

“BİZİM EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ BURADA YAŞAYAN İNSANLARIN BAŞINI DİK TUTMAK”

“Bizim en önemli görevimiz burada yaşayan insanların başını dik tutmak, bizim en önemli görevimiz bu kadim şehre hizmet etmek” diyen Başkan Altay, “İnşallah bu dönemde de Konyalıların desteğiyle yine Konya’mıza önemli hizmetlerde bulunacağımıza canı gönülden inanıyorum. Bir teşekkürüm de sokaklarında doğduğum, büyüdüğüm, çalıştığım, emek verdiğim bu şehrin insanlarına. Konya’nın hangi sokağına gitsek, Konya’nın hangi caddesinde esnaf ziyaret etsek, Konya’nın 31 ilçesinden hangisini ziyarete gitsek her zaman çok büyük coşkuyla, çok büyük bir sevgiyle, çok büyük bir muhabbetle karşılaştık. Allah tüm Konyalılardan razı olsun. Desteğiniz, duanız bizlerle birlikte olsun inşallah” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA, ‘KONYA YİNE GEREĞİNİ YAPACAK’ DİYE SÖZ VERDİK”

Aday tanıtım programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’dan beklentisinden bahseden Başkan Altay, “Konya her zaman bizi taçlandırdı, inşallah bu seçimde de gereğini yapacaktır diye ifade etti. Biz de sayın bakanlarımız, il başkanımız ve milletvekillerimizle birlikte ona, ‘Konya’da girilmedik sokak, ziyaret edilmedik ev kalmayacak ve Konya yine gereğini yapacak’ diye söz verdik. İnşallah Konya bizi mahcup etmeyecek ve Cumhur İttifakı’nın en yüksek desteğini alan il olarak bizi gururlandıracak. İnşallah ‘güçlü Konya için bir adıma daha diyerek’ yola çıkıyoruz. Hayırlı, uğur olsun” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN BURADAKİ HEYECANI 31 MART’A KADAR HEP BİRLİKTE DAHA DA YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ”

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer de, Türkiye’nin yeni bir dönemeçte olduğunu belirterek, “Konya tarımın şehri, sanayinin şehri, kültürünün şehri, Selçuklu’nun başkenti, birlik ve beraberliğin şehri. Bu davanın lokomotifi olan bir şehir. Dolayısıyla Konya, her zaman ifade ediyoruz, inşallah Türkiye Yüzyılı’nın parlayan yıldızı olmaya devam edecek. İlk günkü aşkla çalışmalarımıza, hizmetlerimize hep birlikte devam edeceğiz. Bugün buradaki heyecanı inşallah 31 Mart’a kadar hep birlikte daha da yukarıya taşıyarak Konya’nın 31 ilçesinde Cumhur İttifakı belediye başkanları seçtireceğiz ve Konya hizmetlerine kaldığı yerden devam edecek. Uğur İbrahim Altay isminin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“KONYA UĞUR’LU BİR BEŞ YIL DAHA YAŞAYACAK”

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ise şöyle konuştu: “Bugün Cumhurbaşkanımız ilan etti ki, Konya uğurlu bir beş yıl daha, Uğur’la bir beş yıl daha yaşayacak. Bu şehrin sokaklarında büyümüş, bu şehrin havasını teneffüs etmiş, bu şehrin genetiğinde ne varsa yaşamış olduğuna inandığımız Uğur İbrahim Altay başkanımıza yeni dönemde başarılar diliyorum. Bu mübarek şehre, bu güzel şehre, bu kadim şehre herkese nasip olmayacak hizmet sürecinde başarılı bir beş yıl diliyorum. Gerek bu şehrin öz evladı olarak gerekse Selçuklu’da kazandığı deneyimi Büyükşehir’e taşıyarak harika bir dönem geçirdi. Bunu biz takdir etmezsek Konyalı takdir ediyor, biz takdir etmezsek Türkiye takdir ediyor, Hatay takdir ediyor, Gaziantep, Kahramanmaraş takdir ediyor. Bunu biz takdir etmezsek Türk Dünyası Belediyeler Birliği belediyeleri, biz takdir etmezsek Dünya Belediyeler Birliği takdir ediyor” diye konuştu.

“UĞUR İBRAHİM ALTAY KARDEŞİMİZ ESER VE HİZMET SİYASETİNE ÇOK ÖNEMLİ KATKIDA BULUNDU”

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek de, 6 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devrederken Başkan Altay’ın bu eser ve hizmet siyaseti bayrağını daha da yükseklere çıkaracağını, daha büyük hizmetlerle Konya’nın güçlenmesine, gelişmesine katkı yapacağını söylediğini anımsatarak, “Şunu da ifade etmiştim; Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini hak ederek geliyor. 6 yıldır şehrimize gerçekten çok önemli hizmetlerde bulundu. AK Parti belediyeciliğinde Konya’mız nereden nereye geldi hamdolsun. Uğur İbrahim Altay kardeşimiz de bu eser ve hizmet siyasetine çok önemli katkılarda bulundu. Başkanımızın yeni dönemde yeni görevi hayırlı olsun. Bize düşen görev, Konya’mıza düşen görev daha büyük hizmetler için, daha büyük yatırımlar için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en yüksek oyla başkanlarımızın seçilmesini sağlamamız lazım” açıklamasını yaptı.

AdminAdmin