YEREL

Başkan Altay: “Habib-i Neccar Cami’sini Restore Etmek İçin Uzlaşıya Vardık”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Hatay depreminde ilk günden şu ana kadar yapılan çalışmaları anlattı. Konya’nın Antakya’da gönülleri fetheden bir şehir olduğunu belirten Başkan Altay, “Kimi görseniz Konyalıyım dediğinizde önce size sarılıyor, hayır duası yapıyor ve teşekkür ediyor. Bu teşekkür tüm Konyalılara ait. Hatay-Konya kardeşliğini taçlandırmak adına Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Habib-i Neccar Cami’sini yapma konusunda bir uzlaşıya vardık. Kültürel mirasımız Habib-i Neccar Cami’sini Konya olarak restore etmek istiyoruz. Hayırlı haberi tüm dünyaya vermek için heyecan duyuyorum. Ecdadın emanetine hep birlikte sahip çıkacağız inşallah. Allah’ın izniyle bu da Konya’ya nasip olacak. Meclisimizden yetki alıp gerekli protokolleri yaparak bir an önce rölevesine başlamayı istiyoruz. Habib-i Neccar Cami’sini ayağa kaldırarak inşallah ilelebet bir Konya eseri olarak insanlığa, Müslümanlara hizmet etmesi için çaba sarf edeceğimizi buradan tüm Konya halkına ilan etmiş olalım” dedi.

Başkan Altay: “Habib-i Neccar Cami’sini Restore Etmek İçin Uzlaşıya Vardık”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Hatay depreminde ilk günden şu ana kadar yapılan çalışmaları anlattı.

Konya’nın Antakya’da gönülleri fetheden bir şehir olduğunu belirten Başkan Altay, “Kimi görseniz Konyalıyım dediğinizde önce size sarılıyor, hayır duası yapıyor ve teşekkür ediyor. Bu teşekkür tüm Konyalılara ait. Hatay-Konya kardeşliğini taçlandırmak adına Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Habib-i Neccar Cami’sini yapma konusunda bir uzlaşıya vardık. Kültürel mirasımız Habib-i Neccar Cami’sini Konya olarak restore etmek istiyoruz.

Hayırlı haberi tüm dünyaya vermek için heyecan duyuyorum. Ecdadın emanetine hep birlikte sahip çıkacağız inşallah. Allah’ın izniyle bu da Konya’ya nasip olacak. Meclisimizden yetki alıp gerekli protokolleri yaparak bir an önce rölevesine başlamayı istiyoruz. Habib-i Neccar Cami’sini ayağa kaldırarak inşallah ilelebet bir Konya eseri olarak insanlığa, Müslümanlara hizmet etmesi için çaba sarf edeceğimizi buradan tüm Konya halkına ilan etmiş olalım” dedi.

 

AdminAdmin