YEREL

Başkan Akkaya Perşembe Pazarını Ziyaret Etti

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Perşembe günleri kurulan halk pazarını gezerek pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlar ile bir araya geldi.

Başkan Akkaya Perşembe Pazarını Ziyaret Etti

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile üzeri kapatılan Pazar yerinde yaklaşık bir aydır faaliyet gösteren satıcılar ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Akkaya, onların istek ve taleplerini dinleyip, alışverişte yaptı.

Akşehir Perşembe Pazarı’nın tüm Akşehir ve çevresindeki 8 ilçeye hitap eden adeta bir bölge pazarı olduğun söyleyen Başkan Akkaya “Bu yıl burası kapalı Pazar yeri haline getirildi. Arsasını Akşehir Belediyemiz tahsis etti., yapımımı da Büyükşehir Belediyemiz üstlendi ve yaklaşık bir aydır da pazarcı esnafımız ve halkımız bu kapalı Pazar yerini kullanıyorlar. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a da teşekkür ediyoruz. 2017 yılındaki yoğun kış şartlarında 3 bin 350 metrekarelik kapalı Pazar yerimiz kar yüküne dayanamayıp yıkılmıştı. Şu anda 6 bin 500 metrekarelik yeni kapalı Pazar yerimiz hizmete girdi. İnşallah ekonomik durumumuz müsait oldukça diğer bölümlerini de kapalı hale getireceğiz ve nihayetinde yaklaşık 15 bin metrekarelik kapalı bir Pazar yerini Akşehir’imize kazandırmış olacağız. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

AdminAdmin