EKONOMİ

Başkan Ahmet Gelmez,18 Mart Çanakkale Zaferi, mesajı

Şehit Gazi Sendikası Konya İl Başkanı Ahmet Gelmez 18 Mart Çanakkale Zaferi,dolayısıyla mesaj yayımladı

Başkan Ahmet Gelmez,18 Mart  Çanakkale Zaferi, mesajı

Başkan Gelmez mesajında şu ifadelere yer verdi :

‘’Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Çanakkale’de aziz milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir.

Çanakkale, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmakla beraber yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren, kader birliği etmiş dili, rengi, etnik kökeni farklı vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir.

18 Mart Çanakkale Zaferi, vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine “Çanakkale Geçilmez” diyerek, Anadolu'nun her yerinden gelen kahramanlarımızla, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığının bütün dünyaya ilan edildiği bir destandır.

Üzerinde yaşadığımız topraklar; vatan ve bayrak sevgisiyle hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen, korkusuzca şehitlik ve gazilik mertebelerine erişen büyük kahramanlarımızın bizlere en kıymetli armağanı ve emanetidir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde aktarmaktır.

Tüm kalbimizle Çanakkale’nin kahramanlarına ve bu topraklar için canlarını feda eden bütün şehitlerimize sesleniyoruz: biliniz ki sizin fedakarlıklarınız boşa gitmemiştir ve dünya döndükçe de boşa gitmeyecektir. Nur içinde yatsınlar. Ruhları şad olsun.’’dedi.

AdminAdmin