GÜNCEL

Bakan Yerlikaya Bayram Namazını Konya’da Kıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram nedeniyle memleketi Konya'ya geldi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya Milletvekilleri de Bakan Yerlikaya'ya eşlik etti.

 Bakan Yerlikaya Bayram Namazını Konya’da Kıldı

. Kapu Camii'nde bayram namazını kılan Bakan Yerlikaya, hemşehrileriyle bayramlaştıktan sonra açıklamalarda bulundu.

icisleri-bakani-yerlikaya-bayram-namazini-konyada-kildi-002.jpg

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen Bakan Yerlikaya, "Ramazan Bayramımız mübarek olsun. Biz bugün baba ocağındayız, Konyamızdayız, Kapu Camisi'nde, muhterem hemşehrilerimizle birlikte bayram namazımızı kıldık. Cemaatimizle bayramlaştık. Öncelikle Konyalı hemşehrilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın, gönül coğrafyamızdaki bütün inanan kardeşlerimizin, mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyoruz. Sağlık, sıhhat, afiyet ve ömürler diliyoruz. Ama şunu da belirtmemiz gerekiyor. Başta Gazze'deki kardeşlerimiz olmak üzere, zulme uğrayan İsrail'in soykırımına maruz kalan Gazzeli kardeşlerimizi, duaların kabul olduğu bu bayram gününde Cenabıallah en kısa zamanda huzura, barışa, feraha kavuşturmasını nasip etsin diye dua ediyoruz. İsmini bildiğimiz, bilmediğimiz yerdeki gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizden eğer zulme uğrayanlar varsa, onların da en kısa zamanda bu dualar ve bu bayram günündeki kabul olunan duaların yüzü suyu hürmetine onların da bir an önce kurtuluşa, barışa, huzura kavuşmasına dua ediyoruz. Tabii 30 gün oruçlarımızı tuttuk. Gücümüz yettiği nispette ibadetlerimizi yaptık. Allah tutmuş olduğumuz oruçlarımızı, yapmış olduğumuz ibadetleri, dergahı izzetinde kabul etsin diyoruz. ''dedi.

icisleri-bakani-yerlikaya-bayram-namazini-konyada-kildi.jpg

KAMYON, ÇEKİCİ VE TANKER CİNSİ ARAÇLARA TRAFİK YASAĞI

Yerlikaya, bakanlık tarafından yayımlanan "trafik tedbirlerine ilişkin genelge" kapsamında, bayram tatili dönüşü İstanbul ve Ankara'da trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 14 Nisan Pazar saat 05.00'ten, 15 Nisan Pazartesi saat 05.00'e kadar, seyirlerine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Ali Yerlikaya, bu tür araçları kullanan şoförlerin İstanbul ve Ankara istikametine seyahatlerinde belirtilen tarihlere uymalarının büyük önem taşıdığını belirtti.

 

AdminAdmin