SİYASET

Bakan Ersoy ; ‘’Konya’yı Turizmin Başkenti Yapmak İçin Çok Çalışacağız’’

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ programı kapsamında basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ko0nuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Konya 2023 itibarıyla çok daha fazla turisti ağırlayan bir şehrimiz olacak” dedi.

 Bakan Ersoy ; ‘’Konya’yı Turizmin Başkenti Yapmak İçin Çok Çalışacağız’’

Konya’da turizmi destekleyecek adımlar atacaklarının altını çizen Bakan Mehmet Nuri Ersoy,” Konya hem kültür, inanç, fuar kongre, hem termal, sağlık doğa ve özellikle de gastronomi konusunda çok ciddi potansiyeli olan birçok şehrimizden de ayrışmış özellikleri olan bir şehrimizdir. Özellikle arkeoloji konusunda da başta Çatalhöyük olmak üzere birçok köye ev sahipliği yapıyor. Bu bölgede birçok antik kent oluşmuş, çok fazla kültür burada yaşamış, şimdi bu potansiyeli de gün yüzüne çıkararak belli bir rota çerçevesinde tanıtımını yaparak başta Türkiye olmak üzere tüm dünyadan yoğun turist alacak hale getirmek için belediyemizle birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Turizmin Konya’da çok ciddi bir sektör haline geleceğini kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Sayın belediye başkanımız Uğur Başkan ile birlikte turizm konusunda da Konya’yı hak ettiği yere getirmek için bir master plan üzerinde birkaç yıldır çalışıyoruz. İnşallah orada da çok kısa bir sürede Konya çok ciddi potansiyeli olan turizmden de iyi bir pay almaya başlayacak. Özellikle Mevlana müzesi çevresinde bir kentsel dönüşüm yapılıyor. O dönüşüm özellikle de turizm konusunda ziyaretçi alabilmek için doğru bir planlama şeklinde yapılıyor. Biz de bazı katkılarda bulunuyoruz ama çok doğru bir planlama yapıldı. İnşallah hızlı bir şekilde de bu yılbaşına doğru hızla sonuçlandırılarak 2023 itibarıyla çok daha fazla turisti ağırlayan bir şehrimiz olacak. Artık turizm de burada ciddi bir sektör haline gelecek diye düşünüyorum. Mevlana Müzemizin yılsonuna kadar da 3 milyonu geçer diye düşünüyorum. Konya hem kültür, inanç, fuar kongre, hem termal, sağlık doğa ve özellikle de gastronomi konusunda çok ciddi potansiyeli olan birçok şehrimizden de ayrışmış özellikleri olan bir şehrimizdir. Özellikle arkeoloji konusunda da başta Çatalhöyük olmak üzere birçok köye ev sahipliği yapıyor. Bu bölgede birçok antik kent oluşmuş, çok fazla kültür burada yaşamış, şimdi bu potansiyeli de gün yüzüne çıkararak belli bir rota çerçevesinde tanıtımını yaparak başta Türkiye olmak üzere tüm dünyadan yoğun turist alacak hale getirmek için belediyemizle birlikte çalışıyoruz”

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-nuri-ersoy-konyada-4.jpg

‘KONYA’YI TURİZM ANLAMINDA DESTEKLEYECEĞİZ’

Konya’yı turizm anlamında destekleyeceklerine vurgu yapan Bakan Mehmet Nuri Ersoy,”Bakan Bakanlığımız geçen seneden itibaren kültür yolu festivalleri çalışmasını başlatmıştı. Bu bağlamda ilk çalışma Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile İstanbul'da olmuştu. Bu sene Eylül ayında Çanakkale’yi ve Konya mistik müzik festivali olarak onu da Konya’yı da kültür yolu festivaller zincirin içine aldık. 30'dan fazla etkinlikte 300'e yakın sanatçının katılımıyla bu sene geçen seneye göre çok daha geniş katılımlı bir festivaldi gerçekleştirdik. Gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Şu anda yoğun ilgi de var. Her sene bunun hacmini de genişleterek festivali Konya'nın cazibe noktalarından biri haline getirmek istiyoruz. Biliyorsunuz kültür ve sanatla şehirlerin birliğini tanınırlığını arttırmak için bir çalışma başlattık. Bizim Konya'ya ilk gelişimiz değil son gelişimiz de olmayacak. Bundan sonra da sık sık geleceğiz. Biz de elimizden geldiği kadar Konya’yı desteklemeye çalışacağız.” İfadelerine yer verdi.

‘AK PARTİ OLKARAK ŞEHRİMİZDE AKTİF ROL ALACAĞIZ’

AK Parti kadroları olarak Konya’da aktif rol alacaklarının altını çizen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı,” 20 yıllık iktidar döneminin gerek demokratikleşme gerekse kalkınma hamlelerinde ülkemizi nereye getirdiğimize hep birlikte şahitlik ettik. Meclisin çalışmalarnın karara ermesi ile beraber Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yoğun bir sağa çalışmalarındaydık. Burada şehrimizin tamamında işte bugün gerek milletvekili olarak gerek il başkanı, ilçe başkanı olarak görev yapmış kardeşlerimizle bir araya geleceğiz. Teşkilat kademelerimizde ve mahalle başkanlarımıza toplantılarımız icra edeceğiz tüm şehrimizde bugün topyekün AK Parti kadroları olarak aktif rol alacağız. Türkiye'nin dünyadaki bu gelişmeler karşısındaki duruşuna hep birlikte şahitlik ediyoruz İlk günkü heyecanla yola devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-nuri-ersoy-konyada-2.jpg

‘KONYA’YI TURİZMİN BAŞKENTİ YAPMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ’

Konya’yı turizmin başkenti yapmak için çalışmalar yapacaklarının altını çizen Leyla Şahin Usta, “AK Parti olarak kalabalık bir ekiple büyük bir çalışma alanı olarak Konya'da sahada olacağız. Bakanımızın bugün bizimle birlikte olması tabii ki Konya'nın özellikle kültür ve turizm alanındaki yönünün tekrar gündeme gelmesini sağlayacaktır ve yeni çalışmaların hızlanması açısından çok kıymetli ve değerlidir. Kendisine hassaten tekrar bu vesileyle teşekkür ediyoruz. Konya ile ilgili yaptığımız her çalışmamızda destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Konya söz konusu olunca geri durmaksızın ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor. Konya’mızı 2023-2053'te çok daha güzel, çok daha büyük ve turizmin başkenti haline getirmek için el birliği ile çalışacağız. Üyelerimizden, milletvekillerimizden oluşan büyük bir saha ekibi halinde bugün Konya’dayız. Milletvekillerimizle birlikte merkezde, ilçelerde dolaşacağız. Ayrıca ilçelerimizde de hem Konya milletvekillerimizle hem de diğer illerimizden gelen milletvekillerimizin daha çalışmasını bugün tamamlayacağız inşallah” şeklinde konuştu.

ak-parti-3.jpg

‘GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE OLARAK HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ’

Güçlü bir Türkiye olarak hedeflerini gerçekleştirmek istediklerinin altını çizen Leyla Şahin Usta, “AK Parti 21 yıl önce kuruldu ve 20 yıldır iktidarımız boyunca hep hizmet ve eser siyaseti üzerinden siyasetinizi gerçekleştirdik. Bugün de yine sahaya çıktığımızda yaptığımız her işimizin her çalışmamızın hizmet ve eser üretmekle alakalı ve insana hizmet etmek amacıyla olduğunu rahatlıkla toplumumuzdan, milletimizden karşılığını görüyoruz ve bugün de göreceğiz inşallah. Hedefimiz sadece 2023 için değil 2053 ve 2071 vizyonlarımızı yeni nesillerimize aktarabilmek ve bu çalışmalarımızı sadece Türkiye için değil dünya için bütün mazlumların sesi olarak bütün dünyada yaşanan sıkıntıların ve yaşanan meselelerinin çözümü noktasında güçlü bir Türkiye, güçlü bir lider olarak hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Daha önce hiç ismi bilinmeyen, anılmayan Türkiye’ye hesap veren bir Türkiye iken bugün çok şükür hem masada hem sahada güçlü olan fikri ve görüş alınmadan hem bölgesinde hem de dünyada söz sahibi olmuş güçlü bir Türkiye'den bahsediyoruz” diye aktardı.

ak-parti-6.jpg

‘TARİH YAZILIYOR’

Türkiye’de önemli çalışmalar yapıldığının altını çizen Usta, “Aslında tarih yazılıyor ve tarih yazılırken hepimiz bu tarihin içerisinde birer isim olarak değil birer mücadeleci insanlar olarak bu ülke için çalışan dünya için çalışan isimler olarak tarihe not düşmek istiyoruz. Bu amaçla AK Parti'nin çalışmaları ve vizyonu çok önemli ve kıymetlidir. Bizim hedeflerimiz var, bu ülkeye dair planlarımız var, projelerimiz var. Birilerinin yaptığı gibi sadece sözle değil, yalanla algı çalışmaları ile değil, hizmetlerimizle eserlerimizi ülkemizde daha da iyi noktalara taşımaya ve üretmeye çalışıyoruz. İki gün önce Konya’da otomotiv sanayici buluşmasına da şahitlik ettik. Organizasyonda 13 uluslararası firmanın da katılımıyla birlikte yine Konya'dan bütün dünyaya Türkiye'nin bir üretim merkezi olduğunu, ihracatının arttığını, yatırımın ve istihdamın merkez alınarak ülkemizin büyümesi için çok ciddi ve önemli çalışmaların yapıldığını tekrar hem Türkiye’mizle Konya’mızla hem de dünya kamuoyuyla paylaşma fırsatını elde ettik” diye belirtti.

‘ALTILI MASA ESKİ TÜRKİYE’YE DÖNMEK İSTİYOR’

Altılı masanın eski Türkiye’ye dönmek için bir çaba içerisine girdiklerini kaydeden Usta, şöyle konuştu: “Bütün dünyada yaşanan elbette ki salgınla beraber değişen dünya düzeni ve değişen ekonomi düzeni içerisinde sosyal olarak da güçlenmesi için ne tür destek ve çalışmalar yapılması gerekiyorsa bunları hayata geçirmek için çalışıyoruz ve çabalıyoruz. Attığımız her adımda temel prensibimiz insanlarımızın sorunlarını ve meselelerini çözmek, insanlarımızın önüne sorun ve mesele oluşturmak değil bugün Türkiye'deki en önemli meselelerimizin başında maalesef ülkeye sorun ve kaos getirmekten başka bir derdi olmayan bir muhalefetle uğraşıyoruz. Bu altılı masa dediğimiz masadan ülkeye hiçbir proje hiçbir çalışmaları olmazken sadece kaos ve kargaşanın sunulduğu, hiçbir hedefin sunulmadığı, daha kendi Cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamadıkları, bilinmezlerin doğduğu ve etrafında arkasında PKK'nın FETÖ'nün ve diğer terör örgütlerinin de yuvalandığı bir muhalefetle mücadele ediyoruz. Türkiye'yi bugünkü bulunduğu konumdan asla geri götürülmesine müsaade etmeyeceğiz.”

 

‘BAŞARILARIMIZA LEKE SÜRMEK İÇİN ÇABALIYORLAR’

Muhalefet partilerinin AK Partinin çalışmalarına leke sürmek için sürekli bir çaba içerisinde olduklarına dikkat çeken Usta, “Türkiye'yi her fırsatta özgürlükler ve demokrasiler noktasında geldiğimiz alanı kapatmak ve bu alandaki başarılarımızı da kara leke sürmek için sürekli böyle bir çabanın içerisindeler, üzülüyoruz. Muhalefet de olsa bunun kimseye faydası yok. Bunun sadece ve sadece ülkemizi bölmek isteyen Türkiye'nin gücüne zarar vermek isteyenlere faydası olduğunu artık herkesin görmesi gerekiyor. Bu ülkenin geleceği için hep birlikte çalışılması gerekiyor. Teröristlere değil bu ülkenin vatandaşlarına destek verilmesi gerekiyor. Anadolu insanının irfanına güvenerek yol alınması gerekiyor. İnşallah biz AK Parti olarak önümüzdeki süreçte ülkemizin çok daha güçlü, çok daha başarılı, yaptığınız tüm çalışmaların bütün kamuoyu tarafından çok daha güçlü bir şekilde duyulması ve anlatılması için saha çalışmalarımızı daha da arttırarak 2023'e doğru devam edeceğiz. Hiçbir zaman korkmadık tam tersine en zor zamanlarda en sıkıntılı zamanlarda da hep sahada olduk. Bugün de sahadayız, 2023'e kadar da inşallah çok daha yoğun bir çalışma temposuyla sahalarda olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

AdminAdmin