GÜNCEL

Bahri Dağdaş’tan bir başarı daha

Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü, IWWIP Türkiye Koordinatörü Dr.Fatih Özdemir, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları “Uluslararası Toprak Kökenli Patojenler Fenotipleme Merkezi” çalışmasının yurtdışı CIMMYT merkezinden desteklenmeye hak kazandığını söyledi.

Bahri Dağdaş’tan bir başarı daha

Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü, IWWIP Türkiye Koordinatörü Dr.Fatih Özdemir konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi;

“CIMMYT Türkiye temsilcisi Dr. Amer Dababat ile Teknik Uzman olarak birlikte yürüteceğimiz uluslararası fenotipleme alt yapısı sayesinde Buğdayda Kök Çürüklüğü ve Nematodlara karşı dayanıklılığın uluslararası alanda test edilmesi ile Enstitümüze, Konya’ya ve Türkiye’ye birçok bilimsel çalışma getirmeyi hedeflemekteyiz.

Çalışmamıza verdikleri destek için Genel Müdürlüğümüz Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ve Sayın Genel Müdürümüz Dr. Metin Türker başta olmak üzere, Genel Müdür Yardımcılarımıza, Daire Başkanlarımıza ve CIMMYT yönetimine teşekkür ederiz.”

AdminAdmin