SİYASET

Akyürek: “Konya’da Devam Eden Sulama Projelerinin Değeri 10 Milyar Tl’ye Yakın”

Yaz döneminde Konya’nın 31 ilçesini kapsayan saha çalışmalarının finalini Hadim ve Taşkent ilçelerinde gerçekleştiren AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, ilçelerde devlet kurumlarının yoğun bir şekilde çalıştığını vurgulayarak bölge projelerini yakından takip ettiklerini açıkladı. Ziyaretlerde Konyalılarla buluşup istişarelerde bulunduklarını ve yatırımlarını incelediklerini belirten Akyürek, Konya'da devam eden sulama projelerin toplam değerinin 10 milyar liraya yaklaştığını ve bölgenin kalkınması açısından büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Akyürek: “Konya’da Devam Eden Sulama Projelerinin Değeri 10 Milyar Tl’ye Yakın”

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, yaz dönemi saha çalışmalarını Hadim ve Taşkent ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle tamamladı. İlçelerdeki devam eden projeleri denetleyen Akyürek, vatandaşların taleplerini ve görüşlerini de dinledi.

Resim önizlemesi

18 KİLOMETRELİK TÜNELİN YARISI TAMAMLANDI

Akyürek, ilçelerdeki projelerin yanı sıra vatandaşların taleplerini ve değerlendirmelerini de önemsediklerini ifade ederek, Taşkent ve Hadim bölgelerinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri projeleri üzerinde duran Akyürek, “Burada çok büyük ve çok önemli Karayolları ve Devlet Su İşleri projeleri devam ediyor. Devam eden Devlet Su İşleri projelerinden birisi Taşkent Avşar Hadimi Barajı’ndan suyu Bağbaşı Barajı’na aktaracak olan 18 kilometrelik tünel çalışması. Yoğun bir çalışma var şu anda. Yaklaşık 9 kilometresi delinmiş durumda. Diğerinin çalışması da devam ediyor. Bu kapsamda Avşar Barajı nedeniyle su altında kalan bölgeyle ilgili Balcılar-Taşkent Yolu çalışması devam ediyor. Yaklaşık olarak 1 milyar 200 milyon liralık değerle tamamlanacak bu yolda şu anda yeni sorumlu firma, hızlı bir çalışma başlatmış durumda. Onun da bir an önce şekillenmesini takip edeceğiz” dedi.

GÖKSU BÖLGESİNDE 174 KİLOMETRELİK ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Göksu Yamaç Bölgesi'nin sulama ihtiyacını karşılayacak Göksu Havzası Yamaç Sulama Projesi'nin de yüzde 30 seviyesine geldiğini söyleyen Akyürek, projenin boru döşeme aşamasında olduğuna dikkat çekti. Akyürek, "Yaklaşık olarak 174 kilometre olan bu yamaç sulaması projesi için de çelik boru döşenecek ve bununla bir dağıtım yapılacak. Bu havzada sulama imkânına, Göksu havzası da bu projeyle birlikte kavuşmuş olacak" dedi.

Resim önizlemesi

10 MİLYAR LİRALIK SULAMA YATIRIMINA İMZA ATILIYOR

Konya'da devam eden sulama projelerin toplam değerinin 10 milyar liraya yaklaştığını ve bölgenin kalkınması açısından büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Akyürek, "Tüm projelerin tamamlanmasıyla hem Konya Ovası Sulama Projesi’nde yeni bir aşamayı kat etmiş olacağız hem de bölge yatırımları açısından önemli bir devlet ve hükümet yatırımını tamamlamış olacağız. Çalışmalar, bütün hızıyla devam ediyor. Bizler de bunu takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

Resim önizlemesi

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, yaz döneminde 31 ilçede gerçekleştirdikleri ziyaretler ve yatırım inceleme programlarında her zaman olduğu gibi kendilerine kucaklarını açan tüm hemşehrilerine de teşekkür etti.

AdminAdmin