Cezası nedeniyle maç sonu açıklama yapamadığını hatırlatan tecrübeli teknik adam, sezona galibiyetle başlamak istediklerini ancak alınan sonuçtan dolayı üzgün olduklarını ifade etti. Karşılaşmayı iki farklı devre olarak ele alan Palut, oyundaki düşüşün nedenlerine açıklık getirdi.
"İlk Yarı Başa Baş, İkinci Yarı Teslim Olduk"
Mücadelenin ilk devresinde dengeli bir oyun ortaya koyduklarını belirten İlhan Palut, şu ifadeleri kullandı: "Rizespor maçıyla beraber lige iyi başlamak istiyorduk. İlk yarıya baktığımız zaman aslında başa baş bir oyun vardı; pozisyon anlamında hatta bir tık öndeydik diyebilirim. Genel manada takımımda 60'ıncı dakikadan sonra fiziksel düşüşler bekliyordum ve bunu hamlelerle onarabileceğimiz kanaatindeydim. Ancak ikinci yarının başlamasıyla beraber, 5 dakika içerisinde oyunu rakibe teslim ettik."
"Basit Hatalar Baskıyı Artırdı"
İkinci yarıda savunmada çok fazla kaldıklarını ve hücuma çıkarken basit hatalar yaptıklarını vurgulayan Palut, "Kazandığımız toplarla, rakibin büyük bir baskısı yokken bile basit hatalarla çıkışı sağlayamadık. Defansif manada çok pozisyon vermedik ama tasvip ettiğimiz bir oyun değildi. Sonucunda bir penaltı golüyle kaybettik. İyi bir başlangıç olmadı, Rizespor'u tebrik ediyorum" dedi.
"Bir Aradaki İlk Aksiyonumuzdu"
Mağlubiyetin arka planındaki en büyük etkenin hazırlık dönemindeki eksiklikler olduğuna dikkat çeken başarılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Negatif anlamda şunu söyleyebilirim: Rizespor maçı, bizim takım olarak bir arasındaki ilk aksiyonumuzdu. Hiçbir hazırlık maçımızı tam kadro bir arada oynayamadık. Konya'da planladığımız hazırlık karşılaşmasını da gerçekleştiremedik. Takım olarak geniş alana çıktığımız, birbirimizle saha içinde temas edebildiğimiz ilk gün Rizespor maçı oldu. Bunun negatif etkilerini de özellikle maç ilerledikçe sahada yaşadık."












