İl müdürü Yiğit’ten 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile mesaj yayımladı.

GÜNCEL 415 kez okundu.

İl müdürü Yiğit’ten 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Murat Yiğit mesajında ;

‘’Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak "Milli Mücadele"yi başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihi, ezelden beridir hür yaşayan aziz milletimizin esareti asla kabul etmeyeceğini, tüm dünyaya ilan ettiği gündür.

Türkiye Cumhuriyeti devletimizin temellerinin atıldığı bu tarih, sadece vatanımızda değil, işgal ve tehdit altındaki tüm coğrafyalarda umut ışığı olmuş, emperyalist güçlerin ve onların kirli maşalarının milletin iradesi karşısında daima hezimete uğrayacağını ispat etmiştir.

Tarihimizin dönüm noktalarından olan bu önemli günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için bir vesile olması ve gençlerimiz için "bayram günü" kabul edilmesi de bu noktadan büyük bir manayı ifade etmektedir.

Nitekim geleceğimizi omuzları üzerinde yükseltecek olan gençlerimizin bilimsel, sosyal ve sportif alanlarda ortaya koydukları nice güzel ve başarılı çalışma, geleceğe olan umutlarımızı daha da ileriye taşımaktadır. Bu umut, sadece milletimizin değil, gönül coğrafyamızda yaşayan her bir insanın yüreğinde gürbüz bir ağaç misali yeşermeye devam etmektedir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, gençliğini ve ömrünü bu vatanın kurtuluş ve bekasına adayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; aziz milletimizin her bir ferdinin "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"nı tebrik ediyorum.’’dedi

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bakan Göktaş: “Ailelere Siber Zorbalık, Dijital Suçlar Koruyucu Eğitim Çalışmalarını Artıracağız”

Bakan Göktaş: “Ailelere Siber Zorbalık, Dijital Suçlar Koruyucu Eğitim Çalışmalarını Artıracağız”

01-06-2024 - GÜNCEL

Makine Mühendisleri Odası  Başkanı Tozoğlu, Başkan Altay'ı ziyaret etti

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tozoğlu, Başkan Altay'ı ziyaret etti

01-06-2024 - GÜNCEL