Başkan Kavuş : “Engelli Hemşehrilerimin Daima Yanlarındayım”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, down sendromlu bireylere yönelik eğitimleri ve çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olan DOSD Meram’ı ziyaret etti.

GÜNCEL 370 kez okundu.

 Başkan Kavuş : “Engelli Hemşehrilerimin Daima Yanlarındayım”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ülkenin en özel eğitim merkezlerinden biri olan DOSD Meram’da özel çocukları ziyaret etti. Başkan Mustafa Kavuş, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla eşi Feyza Kavuş ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, özel çocukların derslerine katıldı, oyunlarına eşlik etti ve onlarla birlikte pasta yapıp spor etkinliklerine katıldı. Özel çocuklar, renkli görüntülere sahne olan ziyarette başkan amcalarıyla bir araya gelip oyun oynamaktan dolayı bir hayli memnun kalırken, aileler de ziyaretten duydukları mutluluğu dile getirdiler.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYI ŞİAR EDİNEN BİR ANLAYIŞA SAHİBİZ”

Özel çocukların ve ailelerinin haftasını kutlayan Başkan Mustafa Kavuş, engellerinden dolayı yaşamlarını zorlu şartlarda sürdüren tüm engellilerin ve ailelerinin daima yanında olduklarını yineledi. 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Engelliler Haftası’nın tüm özel insanlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için önemli bir fırsat olduğunu hatırlatan Başkan Kavuş, açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Meram’da yaşayan tüm engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımız hayatla mücadelelerinde asla yalnız değiller, biz varız. Üzerimize düşen görevlerin yanı sıra pek çok noktada elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. DOSD Meram bu gayretlerimizin bir ürünü. DOSD Meram eğitimlerine 6 ay önce başladı. Haftaları dolayısıyla özel çocuklarımızı ziyaret edip onlarla oyun oynadık, eğitimlerine katıldık. İmkan verildiğinde neleri başarabileceklerini, hayata nasıl bağlandıklarını bir kez daha yakından gördük.”

“ANNE BABALAR BİZE ŞÜKRANLARINI İLETTİ, BİZ DE ONLARA VE BAĞIŞÇILARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Sadece Konya’da değil tüm Türkiye’de yankı uyandıran bir merkez oldu. Çocuklarımız da aileleri de burada olmaktan çok mutlu. Bugünkü ziyaretimde velilerden “İyi ki varsınız” “İyi ki böyle bir tesis yaptınız” sözlerini duydum ve bundan çok mutlu oldum. Velilerimiz ayrıca çocuklarının burada aldıkları eğitimlerden sonra hem evde hem de sosyal hayatlarında daha mutlu olduklarını söylediler. Bu nedenle DOSD Meram’ın gelişmesi ve daha fazla çocuğa ulaşması için çaba göstermeye devam edeceğiz. İnşallah bu sevgi halkası ilçemizde giderek büyüyecek ve onların da bu toplumun bir parçası olarak mutluluklarına hep birlikte şahit olmaya devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı, sorunlarını çözmeyi, hayatlarını kolaylaştırmayı Meram şehremini olarak benim en önemli görevlerimden biri olarak addettiğimizi tüm vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum. Bizlere, DOSD Meram’a güvenerek evlatlarını buraya gönderen tüm anne babalara ve bu merkeze bağışları ile sahip çıkan, daha ileriye yürümesinde katkı sağlayan bütün insanlarımıza, iş adamlarımıza, odalarımıza ve derneklerimize de teşekkür ediyorum. Bu anlayış ve hemşehrilerimin desteği ile engelleri birlikte aşmaya devam edeceğiz.”

Başkan Mustafa Kavuş ve eşi Feyza Kavuş, ziyaretlerinde Pazar günü kutlanacak anneler günü sebebiyle, DOSD Meram’da eğitim alan çocukların annelerinin günlerini kutladı, her birine çiçek takdım etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yargı ve İdari Yargı Kura Töreni’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yargı ve İdari Yargı Kura Töreni’nde konuştu

20-05-2024 - GÜNCEL

Konya İstihdam Piyasasına Can Suyu Oldu

Konya İstihdam Piyasasına Can Suyu Oldu

20-05-2024 - GÜNCEL