Engelliler Atatürk Kültür Parkı'nda Yarıştı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Toplulukları, Ereğli GSB İlçe Müdürlüğü ve Oryantiring Federasyonu organizesinde "ORYANTİRİNG ENGEL TANIMAZ" sloganıyla Ereğli Atatürk Kültür Parkında ilk kez Oryantiring Yarışması düzenlendi.

YEREL 345 kez okundu.

Engelliler Atatürk Kültür Parkı'nda Yarıştı

Engelliler Haftası dolasıyla düzenlenen Oryantiring Yarışmasına Metin Kıratlı Özel Eğitim Meslek Okulu, Engelsiz Yarınlar Derneği öğrencilerinin yanı sıra Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli yerleşkesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları ve lise öğrencileri katıldı.

Resim önizlemesi

Oryantiring il temsilcisi İsmail Özmen’in Ereğli öğretmen evi konferans salonunda Oryantiring hakkında yarışmacıları bilgilendirmesiyle başlayan program, yarışmacıların yaklaşık iki saat süreyle kendilerine verilen harita üzerindeki hedefleri, Atatürk Kültür Parkı içinde oluşturulan parkuru takip ederek bulmaya çalışmasıyla devam etti. En fazla doğru hedefi işaretleyenlere göre sıralamayı yapan hakemlerin sonuçları açıkladığı sırada heyecanlı anlar yaşandı.

Resim önizlemesi

112 sporcunun katıldığı yarışmada sonuçlar şu şekilde gerçekleşti:

Engelsiz Yaşam Kategorisi:

  1. Furkan Ege Aydınlı 08:12
  2. Yunus Mamıdı 10:14
  3. Ferdi Temur 10:47

 

Lise Kız Kategorisi:

  1. Sudenaz Tarhan 14:11
  2. Aleyna Çelik 14:50
  3. Cemre Azman 16:22

 

Lise Erkek Kategorisi:

  1. Halil Mert Kaman 16:40
  2. Ahmet Melih Baysal 20:13
  3. Buğra Akçay 20:35

 

Üniversite Kız Kategorisi:

  1. Fatma Yerlikaya 17:38
  2. Hilal Küçük 18:41
  3. Melike Hacıbekiroğlu 19:47

 

Üniversite Erkek Kategorisi:

  1. Abdülkadir Algaç 17:25
  2. Yunus Emre Keklik 17:54
  3. Furkan Akyıldız 17:58

Yarışma öncesi konuşan Ereğli GSB İlçe Müdürü Harun Hortu, “Ereğli ilçemizde ilk defa böyle bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gençlerimize sporu sevdirmek adına bundan sonra inşallah sürekli olarak bu tip etkinlikleri devam ettiririz. Federasyonlarımızın Ulusal ve Uluslararası faaliyetlerinin bir ayağının ilçemizde gerçekleştirilebilmesi için il müdürlüğümüz ile sıkı bir koordinasyon içerisinde çalışıyoruz. Bu tip faaliyetlerle ilçemizin spor turizmi gelirlerini ve sporcu sayısını da arttırmış olacağız. Organizasyonda başta NEÜ Öğr. Gör. Osman Bozdemir olmak üzere Oryantiring İl Temsilcisi İsmail Özmen, Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Özkan Yazıcı, yarışmaya katılan okulların idareci, öğretmen, öğrencilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Organizasyona ulaşım, ses sistemi ve yiyecek-içecek desteği veren Ereğli Belediye Başkanlığına da ayrıca teşekkür ederim. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Dereceye giren okul takımlarının kupa ve madalyaları Ereğli Atatürk Stadyumunda yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreninde protokol tarafından takdim edildi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Köksal ‘’Artık Akşehir Belediyesi Yandaşın  Değil Vatandaşın Belediyesidir’’

Başkan Köksal ‘’Artık Akşehir Belediyesi Yandaşın Değil Vatandaşın Belediyesidir’’

02-06-2024 - YEREL

Başkan Hasan Kılca, Çevre ve Enerji İçin  “GCOM”u İmzaladı

Başkan Hasan Kılca, Çevre ve Enerji İçin “GCOM”u İmzaladı

02-06-2024 - YEREL