Yunak'ta Bilim Sanat Sergisi Açıldı

Yunak'ta, “Geri Dönüşüm” ve "ÇEDES" projesi kapsamında, öğrenciler tarafından toplanan atık malzemelerden yapılan çalışmaların sergisi yapıldı.

KÜLTÜR - SANAT 1239 kez okundu.

Yunak'ta Bilim Sanat Sergisi Açıldı

Kuzören Şehit Sinan Aktay Ortaokulu öğrencileri, öğretmenlerinin de desteğiyle "Geri Dönüşüm" ve ÇEDES projesi kapsamında "Bilim & Sanat Sergisi" açtı.

Proje kapsamında öğrenciler, çeşitli atıklardan Matematik ve Fen Bilimleri konularını destekleyici araç-gereç yaparak hem konularını yaparak ve yaşayarak pekiştirdiler, hem de doğaya katkıda bulundular.

Serginin açılışına Yunak Kaymakamı Murat Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Şube Müdürleri Kerim Atik ve Abdullah Tunçez, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İmren, SYDV Müdürü Özkan Kılınç, Karakol Komutanı Hacı Mustafa Bayramoğlu, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sergiyi gezen davetliler, öğrenci ve öğrencilerden eserler hakkında bilgiler aldılar. Bilim - Sanat Sergisinde yer alan resim ve el işi sergisinde yer alan eserleri de tek tek inceleyen zoyaret heyeti, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, sergi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Atıkların geri dönüşüm süreci içinde değerlendirilmeden bertaraf edilmesi, hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden oluyor. Kullanmadığımız atık gazetelerin tablo haline gelmesi, etrafımızda çöp dediğimiz nesnelerin birer sanat eserine dönüşmesi, öğrencilerimizin çevreye olan duyarlılıklarının en güzel örneğidir. Bizler gelecek nesillerimizden emanet aldığımız bir çevreyi yaşıyoruz. En güzel temizlik, kirletmemektir. En güzel tasarruf israf etmemektir. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi gönülden kutluyorum.” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yaşar Uludağ, En Büyük Arzum İslâm Birliği

Yaşar Uludağ, En Büyük Arzum İslâm Birliği

17-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Başkan Altay: “Turizm Ekonomisinden Aldığımız Payı Daha Da Artırmayı Hedefliyoruz”

Başkan Altay: “Turizm Ekonomisinden Aldığımız Payı Daha Da Artırmayı Hedefliyoruz”

15-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT