Yunak'ta Alkol Satışı Yapan İş Yerlerine Sıkı Denetim

Yunak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, alkollü içki satış ve tüketim yerleri ile tüketimi yoğun olan gıdalara yönelik denetimlerine devam ediyor.

YEREL - 08-01-2025 00:04 782 kez okundu.

 Yunak'ta Alkol Satışı Yapan İş Yerlerine Sıkı Denetim

Yunak İlçe Tarım ve Orman  Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri tarafından  zincir marketlerde, yerel marketlerde ve alkollü/alkolsüz içecek satış noktaları başta olmak üzere gıda satışı yapan işletmelerde denetimler gerçekleştirildi.

Yunak İlçe Tarım ve Orman  Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri halk sağlığını korumak ve piyasa güvenliğini sağlamak için iş yeri denetimlerini sürdürüyor. Açık ve kapalı alkol satışı yapan yerler sıkı denetin altına alındı .

Kaçak alkol ve  kaçak tütün ile mücadele devam edecek

Yapılan açıklamada; " Rutin kontroller kapsamında gerek açık alkol satış  noktaları gerekse ikametlerde gerçekleştirilen ülkemiz genelinde sahte  alkolün   satışı ve tüketiminde artış yaşanmaktadır. Bununla birlikte söz konusu artış, halk sağlığı açısından olumsuz etkiler oluşturabilmekte kamuoyunda kaçak içki olarak bilinen bandrolsüz ürün satışı nedeniyle ölüm vakalarıyla dahi karşılaşılabilmektedir” denildi.

Yapılan denetimlere ilişkin bilgiler veren yetkililer ; “Alkollü içkilerin denetimi, İl ve İlçe Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından 5996 sayılı Kanun çerçevesinde alkollü içkilerin üretim, dağıtım, depolama ve satış aşamalarında yapılmaktadır. Yapılan denetimlerde etiket kontrolü, bandrol kontrolü veya numune alınarak analiz sonucuna göre değerlendirmeler yapılmaktadır. Etiket kontrolünde Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğine uygunluk aranmaktadır. Bandrol kontrolünde ise Tütün ve Alkol Dairesi’nin sağladığı denetim cihazları ile içkinin sahte olup olmadığı denetim esnasında hemen değerlendirilebilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın Alo174 Gıda Hattı ile Whatsapp İhbar Hattı (0 501 174 0 174) vatandaşlarımızın ihbar, şikâyet, soru ve sorunlarına ilişkin 7/24 hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız bir sorunla karşılaştıklarında bu numaraları arayabilir ya da İl ve İlçe Müdürlüklerimize bizzat başvurabilirler” dedi.

 

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Konya, Büyük Güzellikler Yaşıyor

Konya, Büyük Güzellikler Yaşıyor

15-05-2026 - YEREL

Başkan Kavuş: “Hedefimiz Daha Temiz Bir Meram, Daha Güçlü Bir Gelecek”

Başkan Kavuş: “Hedefimiz Daha Temiz Bir Meram, Daha Güçlü Bir Gelecek”

15-05-2026 - YEREL