Tyb Konya Şubesinden İki Yeni Kitap

TYB Konya Şubesi olarak 2022 yılında gerçekleştirilen konferans ve panellerin çözümlemeleri yapılarak kitaplaştırıldı, “KIRK AMBAR” kitabı 2023’ün sonunda yayınlandı.

KÜLTÜR - SANAT 458 kez okundu.

Tyb Konya Şubesinden İki Yeni Kitap

Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla yayınlanan kitap 2022 yılında yapılan konuşma, faaliyet, konferans, gezi ve şiir şöleni dahil 40 programı ihtiva etmektedir. İkinci kitap ise “CUMHURİYETİN 100. YILINDA; ŞİİR, HİKAYE, ROMAN, SİNEMA, DÜŞÜNCE, MİMARİ, MODERN TARİH VE MODERNLEŞME” adıyla 2023 yılında yapılan yedi panel ve bir sempozyumun çözümlemesinden oluşan ve 100 yılın değerlendirilmesi şeklinde de ifade edilmektedir.

Resim önizlemesi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesinden yılın sonunda iki yeni kitap daha yayın hayatına girdi.

 

Kitaplar için TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu “Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi bu faaliyetlerini salonlarda konuşulduğu gibi bırakmayıp sosyal medya üzerinden canlı yayınlayarak ve YouTube üzerinden kayıtlara alarak da sınırlı tutmamış, aynı zamanda bu değerli içerikleri yazılı formda kitaplaştırmaya yönelmiştir. "Kırk Ambar" adıyla kitaplaştırılan 2022 yılı kültürel faaliyetlerimizin çözümlenmesiyle ve konuşmacıların bilgileri dahilinde oluşturulmuş olup, programların görüntülü sesli kayıtlarının ötesinde, kalıcı yazılı bir iz bırakma çabasını yansıtmaktadır. Yazılı kültürün medeniyetimizin zenginleşmesine kültürel zenginliğine çeşitliliğine ciddi bir katkı yaptığının farkındayız ve kitap yapmaya ve faaliyetlerimizi kitaplaştırmaya devam ediyoruz. Bu çalışmaların değerini bilen ve destekleyen kurum, kuruluş yetkilileri ve kültür adamlarımıza, üyelerimize, yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu süre zarfında, emeği geçen bütün akademisyenlere, yazarlara ve edebiyatçılara teşekkür ediyor, kitaplaştırma sürecinde emeği geçen Ahmet Aka, Saffet Yurtsever, Züleyha Önal ve Mustafa Güden'e şükranlarımızı sunuyoruz. Hususen bu faaliyetlere destek veren Selçuklu Belediyesi başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya minnettarlığımızı ifade ediyoruz.” dedi

Resim önizlemesi

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ahde Vefa Turan Birliği Derneğinde  Prof. Dr. Erol Güngör,Anıldı

Ahde Vefa Turan Birliği Derneğinde Prof. Dr. Erol Güngör,Anıldı

26-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Hasan Kılca: Karatay’ı Büyük Bir Turizm Merkezine Dönüştürüyoruz

Hasan Kılca: Karatay’ı Büyük Bir Turizm Merkezine Dönüştürüyoruz

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT