Türkiye’nin En Eski Tohum Firması Beta Ziraat Ve Tic. A.Ş. Sektöründe Öncü

Türkiye’nin tarımsal üretimini arttırarak ülkenin ekonomik, sosyal kalkınmasına önemli katkılar sunan ve Türkiye'nin ilk tohumculuk firmalarından olan Beta Ziraat ve Tic. A.Ş., sektördeki başarılı çalışmalarına devam ediyor.

GÜNCEL 415 kez okundu.

Türkiye’nin En Eski Tohum Firması Beta Ziraat Ve Tic. A.Ş. Sektöründe Öncü

Konya Şeker çatısı altında faaliyetlerini sürdüren ve Türkiye’de ilk kurulan tohum firmalarından olan Beta Ziraat ve Tic. A.Ş., yerli, milli ve doğal çeşitleriyle ülke ekonomisine katkı sağlayarak sektördeki deneyim ve birikimiyle ön plana çıkmaktadır.1961 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk tohumculuk firmalarından olan Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş., 2008 yılında Konya Şeker ile güçlerini birleştirmiş, yurt içinde ve dışında ihracat hacmini artırmaya odaklanarak faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir.

Resim önizlemesi

“TOHUMCULUKTA DIŞA BAĞLILIK DÖNEMİ BİTTİ”

Bölgeye uygun nitelikli tohumlar üreterek tarımsal verimliliği artırmayı ve çiftçi refahını yükseltmeyi hedefleyen Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş., dışa bağımlılığı azaltarak çiftçilerin gelirini çeşitlendirme konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Çiftçinin pancarla birlikte münavebede kullandığı ürünleri de yetiştirerek sözleşmeli tohumluk üretimi yapmasına imkân veren firma, çiftçinin gelirinin çeşitlenmesine ve geliştirilmesine katkılar sağlamaktadır.

“TAMAMEN YERLİ VE MİLİ”

Resim önizlemesi

Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş., alanında uzman kadrolar ve modern teknolojiyi kullanarak, özellikle Şeker Pancarı Tohumluğu ve diğer Endüstri Bitkileri başta mısır, ayçiçeği, bakliyat olmak üzere hububat üretimi de yapmaktadır. Başta Konya olmak üzere Samsun, Amasya, Eskişehir ve Bursa illerinde 16 farklı bitki türü ve 50’nin üzerinde çeşit ile tohum üretimi gerçekleştirerek ülke tarımına katkı sağlamaktadır. Yenilikçi yaklaşımıyla AR-GE çalışmalarına önem veren Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş., tarımsal teknolojideki gelişmeleri yakından takip ederek yerli ve yeni çeşit tohumlarla üretimine katkı sunmaktadır.

“YURT DIŞI PAZARINDA DA ÖNCÜ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Resim önizlemesi

Yurtiçi pazarının yanı sıra başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere Türkiye’nin yakın coğrafi komsuları İran, Irak, Suriye, Gürcistan ve ayrıca Fransa gibi Avrupa ülkelerine de ihracat yaparak ülke ekonomisine döviz girdisi sağlayan Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş, tarımsal yenilikleri ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik ederek tüm çiftçilerin refah seviyesini arttırmayı hedeflemektedir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
KSO’nun 50. Yılında, Konya Sanayisinin Geleceği Konuşuldu

KSO’nun 50. Yılında, Konya Sanayisinin Geleceği Konuşuldu

26-04-2024 - GÜNCEL

KTÜN’ün Projeleri Tam Destek Aldı

KTÜN’ün Projeleri Tam Destek Aldı

26-04-2024 - GÜNCEL