Ticari ve Turistik Vizeyle Hac Yapılmayacak

HURSAD (Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği) tarafından İstanbul’da 2024 Yılı Hac İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı da, ticari ve turistik vizeyle hac yapılamayacağı da belirtildi.

GÜNCEL - 28-11-2023 20:22 1008 kez okundu.

Ticari ve Turistik Vizeyle Hac Yapılmayacak

2024 yılı Hac organizasyonu kapsamında Suudi Arabistan’da yürütülecek iş ve işlemlerin istişare edildiği toplantıya; HURSAD Başkanı Diyaeddin Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve ekibi ile Türkiye genelinde faaliyet gösteren Hac Organizasyonu düzenleme yetkisine sahip Seyahat Acentaları katıldılar.

Resim önizlemesi

Toplantıda konuşan HURSAD Başkanı Diyaeddin Şahin ve Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan; son günlerde ‘Kurasız hac imkanı’, ‘Özel Hac’, ‘Kurasız Özel Hac’ adı altında sosyal medyada yer alan ilanlara değinerek, Hac vizesi ve Türkiye'ye tanınan 83 bin 430 kişilik hac kotası haricinde hiçbir vatandaşımızın Mekke'ye giderek hac ibadetini yapmasının mümkün olmadığına dikkat çektiler.

Resim önizlemesi

Yine ayrıca toplantıda, Seyahat acentalarımızca Ramazan ayında düzenlenecek umre programlarının; vatandaşlarımızın 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerinde vatandandaşlık görevlerini yapmalarına imkan verecek şekilde planlanması ve seçimden önce dönüşlerin sağlanması gerektiğine ve ticari ve turistik vizeyle de hac yapılamayacağına dikkat çekildi.

Resim önizlemesi

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan , Küresel sarsıntılar her ülkede hissediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan , Küresel sarsıntılar her ülkede hissediliyor

05-06-2026 - GÜNCEL

İl  Sanayi ve Teknoloji Müdürü  i Konarılı,   Ereğli ilçe  Kaymakamı Eren'i ziyaret etti.

İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü i Konarılı, Ereğli ilçe Kaymakamı Eren'i ziyaret etti.

05-06-2026 - GÜNCEL