Selçuk Üniversitesi Öğrencileri Avrupa Şampiyonası'na Damga Vurdu

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nın ilk gününe kadınlar 45 kg'da ülkemizi temsil eden Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Cansu Bektaş ve Gamze Altun damga vurdu. Bektaş ve Altun, 3 altın ve 2 gümüş madalya kazanırken 2 de Avrupa rekoru kırdı.

SPOR - 16-02-2024 09:48 1400 kez okundu.

Selçuk Üniversitesi Öğrencileri Avrupa Şampiyonası'na Damga Vurdu

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Milli Sporcu Cansu Bektaş, koparmada 75 kg ile altın, silkmede 88 kg ile gümüş madalya kazanırken toplamda Avrupa rekoru kırarak 163 kg ile üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Resim önizlemesi

Aynı kiloda mücadele eden Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü birinci sınıf öğrencisi Milli Sporcu Gamze Altun ise koparmada 65 kg ile beşinci olurken silkmede 92 kg ile Avrupa rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. Milli halterci toplamda 157 kg ile Avrupa ikinciliğini elde etti.

 

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Konyalı sporcular uluslararası gururlandırdı

Konyalı sporcular uluslararası gururlandırdı

08-06-2026 - SPOR

 Konyaspor Yönetimi, TFF Mali Genel Kurulu’nda Çıkarma Yaptı

Konyaspor Yönetimi, TFF Mali Genel Kurulu’nda Çıkarma Yaptı

07-06-2026 - SPOR