Sarayönü Kültür, Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Açıldı

Sarayönü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Konya merkezinde bulunan Genel Merkez binası yoğun bir katılım ile açıldı.

KÜLTÜR - SANAT 527 kez okundu.

Sarayönü Kültür, Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Açıldı

Gerçekleştirilen açılış törenine AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, siyasi partilerin ilçe başkanları, yerel seçimde Sarayönü’nde aday olan belediye başkan adayları, dernek yöneticileri ve çok sayıda Sarayönülü davetli katıldı.

Sarayönü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emre Güney açılış konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Emre Güney; “Her dernek bir amacı gerçekleştirme saikiyle kurulur. Bizler de öncelikle ilçemiz dışında yaşayan Sarayönü hemşerilerini bir araya getirmek, birlik ve beraberliği sağlamak amacında 2023’ün Kasım ayında faaliyete başladık. Aradan geçen 4 aylık sürenin sonunda gördüğümüz teveccühten sonra ne kadar doğru bir yolda olduğumuz anladık. Her geçen günü adımlarımızı daha da büyütüyoruz. Tek derdi, tek gayesi Sarayönü olan bir sivil toplum kuruluşu olarak ilçemizde yaşayan insanlarımızın sosyal hayata katılmasını amaçlıyoruz. Bizlerin hayalleri ve hedefleri çok büyük. Bugün Konya merkezindeki Genel Merkez binamızın açılışı gerçekleştiriyoruz ve inanıyorum ki yıllar geçtikçe ülkemizin bir çok kentinde bu şekilde fiziki yapılanmamızı sürdüreceğiz. Bugün ilk hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz ancak biliyoruz ki henüz yolun başındayız” dedi.

“Plan ve projeler oluşturuyoruz”

Derneğimizin amaçlarından bahsetmek istiyorum diyen Emre Güney; “Dernek olarak ilçemizde ve ilimizde bulunun kamu kuruluşlarıyla, emniyet teşkilatlarıyla ve bakanlıkların il ve ilçe müdürlükleriyle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmek üzere plan ve projeler oluşturuyoruz. Kuruluşumuzdan kısa bir süre içinde ilçemizde ‘Voleybol Turnuvası’ gerçekleştirdik. Bu turnuva bize gösterdi ki ilçemiz bu şekilde sosyal aktivitelerin düzenlemesi halinde bunlara katılım gösterecek. Buradan turnuvaya katılan takımlara ve tribünleri dolduran hemşerilerimize tekrardan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizle bağımızı diri tutacağız”

Bizler Sarayönü’nün sorunlarıyla dertlenen ve bunlar içinde çözüm arayan, bu sorunların düzelmesi için projeler hazırlayacak olan bir sivil toplum kuruluşuyuz diyen Güney; “İlçemizde elbette her vatandaşımızı önemsiyoruz ancak gençlerimizle olan bağımızı her zaman daha diri tutmak niyetindeyiz. Tüm ülkemizi sarmış olan kötü alışkanlıklar hepimizin kanayan yarası. İlçemizde bunun üzerine gidip, buna son vermek için tüm kuruluşlarımızla koordineli bir biçimde çalışmalar yürüteceğiz” açıklamalarını yaptı.

“Ailemizi her geçen gün büyütmek istiyoruz”

Ailemizi her geçen gün büyütmek istiyoruz diyen Güney; “Belki Sarayönü ilçemizin nüfusu 30 bin ancak hem ilimizde hem de Türkiye’nin çeşitlik il ve ilçelerinde hemşerilerimiz yaşıyor. Bugün Konya’da ikamet eden Sarayönlü kişi sayısı 60 binden fazla. Türkiye genelinde ise bu sayı yüzbinleri aşkın. Bizler Sarayönlü olan her hemşerimize ulaşma ve bu aileyi her geçen gün büyütmek istiyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan, internet sitesi ve çeşitli yayın kuruluşlarını aktif bir şekilde kullanıyoruz. Dernek yönetimi olarak her geçen gün yeni bir hemşerimize ulaşmak ve tanışmak bizleri oldukça mutlu ediyor. Sarayönlü hemşerilerimizin bizlere gösterdiği teveccüh ile bizler daha fazla çalışıyor ve gayret gösteriyoruz. İnanıyorum ki bu birlik ve beraberlik uzun yıllar büyüyerek devam edecek. Dernek açılışına katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Solak: Daha yaşanabilir bir Sarayönü için elimizden geleni yapacağız

Açılışta konuşma yapan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak; “Sarayönü, 26 mahallesi ile oldukça büyük bir ilçe. Daha yaşanabilir bir Sarayönü için elimizden geleni yapacağız. İlçemizin tanıtımı için derneğimiz ile birlikte güzel projeler yürüteceğimize inanıyorum. Sarayönü Belediyesi olarak derneğimize belediyemizin tüm imkanlarını sağlayacağız. Hayırlı, uğur olsun” dedi.

Özer: Sarayönü 4 bin yıllık kadim bir şehir

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer yaptığı konuşmada; “Sarayönü 4 bin yıllık kadim bir şehir. Kaderi Konya’mız ile yakın. Sarayönü iyi bir tarım ilçesi. Konya’mızda geçmişte bir tarım şehriydi. Bugün ise ülkemizin sayılı sanayi şehirlerinden biri konumunda. Sarayönü’nde faaliyete geçecek olan yeni Organize Sanayi Bölgemiz ile ilçemiz önemli bir sanayi bölgesi haline gelecektir. Sarayönü organize sanayi bölgesiyle önümüzdeki yıllarda Konya’nın en önemli ilçelerinden biri haline gelecektir. Dernek binamızda Sarayönlü hemşerilerimiz bir araya gelecekler ve birbirlerini tanıyacaklardır. Derneğin ilimize, ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ahde Vefa Turan Birliği Derneğinde  Prof. Dr. Erol Güngör,Anıldı

Ahde Vefa Turan Birliği Derneğinde Prof. Dr. Erol Güngör,Anıldı

26-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Hasan Kılca: Karatay’ı Büyük Bir Turizm Merkezine Dönüştürüyoruz

Hasan Kılca: Karatay’ı Büyük Bir Turizm Merkezine Dönüştürüyoruz

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT