S. Ü’de Uluslararası Konferans, Workshop e Sergi Etkinliği

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde “International Conference, Workshop and Exhibition – ATAV 2023 (Uluslararası Konferans, Workshop ve Sergi Etkinliği) başladı. Etkinlikte 15 katılımcı ile konferans, workshop ve karma sergi yer alıyor.

KÜLTÜR - SANAT 501 kez okundu.

S. Ü’de Uluslararası Konferans, Workshop e Sergi Etkinliği

Selçuk Üniversitesi Müzede düzenlenen etkinliğin açılışı, Selçuk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Dış İlişkiler Koordinatörlüğü koordinasyonunda İletişim Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı iş birliğinde gerçekleştirildi.

 

Resim önizlemesi

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, açılışta yaptığı konuşmada uluslararası bir etkinlikte bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. “Hz. Mevlana bizim ortak paydamızdır.” diyen Prof. Dr. Eken, “Böyle güzel bir zaman ve mekanda sizlerle birlikte olmak bizler için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Etkinlikte Tunus’tan gelen kıymetli hocalarımız, güzel sanatlar alanında video sanatı, tasarım, dijital ve plastik sanatlar, çocuk edebiyatı, el sanatları başta olmak üzere farklı alanlarda akademik birikimlerini sunacak. Etkinliğin ülkemiz ve Tunus arasında güçlü bir köprü kurmasını diliyorum. Yapılacak etkinliklerin ülkemize, Tunus’a ve tüm dünyaya hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Recai Kuş ise etkinlikte grafik tasarım, plastik sanatlar, seramik, çizgi film, animasyon, endüstriyel tasarım, resim, iç mimarlık, fotoğrafçılık, peyzaj mimarlığı ve reklamcılık alanlarını konu alan konferans tebliğ, sergi ve workshopların yer aldığını söyledi. Etkinliği Tunus Üniversitesi, Sousse Üniversitesi, Manastır Üniversitesi, Carthage Üniversitesi, Sfax Üniversitesi, La Manouba Üniversitesi, Carthage Academy of Arts, Tunus Güzel Sanatlar Derneğinin desteklediğini ifade eden Prof. Dr. Kuş, “Al bayraklarımızla ve tarihte kan kardeşi olduğumuz Tunuslularla bugün sanatın gücü sayesinde birlikteyiz. Dileğimiz kardeşlik, dostluk çerçevesinde bu tür toplantıların büyük projelere dönüşmesi, Türkiye’de ve Tunus’ta devam etmesidir.” dedi.

Resim önizlemesi

ATAV Başkanı, Tunus Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Wissem Abdelmoula da Konya ve Selçuk Üniversitesinde ikinci defa önemli bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek etkinliğin başarılı ve verimli geçmesini diledi.

Konuşmaların ardından ATAV 2023’e katkı sağlayan öğretim elemanı ve öğrencilerin hazırladığı seramik, resim, fotoğraf, video sanatı ve mixed media eserlerinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ahde Vefa Turan Birliği Derneğinde  Prof. Dr. Erol Güngör,Anıldı

Ahde Vefa Turan Birliği Derneğinde Prof. Dr. Erol Güngör,Anıldı

26-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Hasan Kılca: Karatay’ı Büyük Bir Turizm Merkezine Dönüştürüyoruz

Hasan Kılca: Karatay’ı Büyük Bir Turizm Merkezine Dönüştürüyoruz

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT