Rektör Prof. Dr. Aksoy, Endonezyalı Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Endonezya Uluslararası Değişim Programı (IISMA) kapsamında Selçuk Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.

EĞİTİM - 22-12-2022 10:15 1415 kez okundu.

Rektör Prof. Dr. Aksoy, Endonezyalı Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Endonezyalı öğrencilerle bir süre sohbet eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “1975’te kurulan Selçuk Üniversitesi, bölgenin önde gelen üniversitelerinden biri konumunda. Endonezya Uluslararası Değişim Programını (IISMA) Üniversitemize ilk defa dahil ettik. Bu programı devam ettirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda da Endonezya’dan öğrencileri Üniversitemizde ağırlamayı hedefliyoruz. Sizler de ziraat ve teknoloji alanlarında öğrenim görmek üzere Üniversitemizde bulunuyorsunuz. Konya, Türkiye’nin önemli bir tarım merkezi. Bu alanda özellikle Konya ve çevresinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Buraları gezmeniz, sizlere tecrübe kazandıracak.” diye konuştu.  

 

IIVOSMA, IISMA veya IISMAVO olarak adlandırılan Indonesian International Student Mobility Awards programı, Endonezya hükümeti tarafından destekleniyor. Öğrencilerin uçuş, konaklama, öğrenim ücretleri Endonezya tarafından karşılanıyor. Program kapsamında

eylül ayında Selçuk Üniversitesine gelen öğrenciler, Ziraat Fakültesi ve Teknoloji Fakültesinde eğitim görüyor. Eğitimler, Ocak 2023’te sona erecek. 2022 – 2023 Güz Dönemi için Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesine 9, Ziraat Fakültesine 2 Endonezyalı öğrenci geldi.

 

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
NEÜ’nün Engelsiz Üniversite Başarısı Bayrak Teslim Töreni ile Taçlandı

NEÜ’nün Engelsiz Üniversite Başarısı Bayrak Teslim Töreni ile Taçlandı

13-05-2026 - EĞİTİM

Yunaklı Gençler  Ata’nın Huzuruna Çıktılar

Yunaklı Gençler Ata’nın Huzuruna Çıktılar

13-05-2026 - EĞİTİM