Prof. Dr. Çelik, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 178. Kuruluş Yıl dönümü Etkinliğine Katıldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’un katılımlarıyla İstanbul’da düzenlenen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 178. kuruluş yıl dönümü ve lansman etkinliğine iştirak etti.

GÜNCEL - 22-05-2025 11:07 878 kez okundu.

 Prof. Dr. Çelik, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 178. Kuruluş Yıl dönümü Etkinliğine Katıldı

Etkinlikte konuşan Bakan Murat Kurum, Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü devlet geleneğine dikkat çekerek, tapu teşkilatının 1847 yılında Osmanlı Devleti arşivlerinde atılan ilk imzalarla kurulduğunu ve bu köklü yapının bugün modern teknolojilerle daha etkin hizmet sunduğunu vurguladı. Kurum, “Tapu teşkilatımız, 60 milyon parseli kayıt altına alarak yılda 20 milyon işlem gerçekleştiriyor. Bugün, vatandaşlarımız işlemlerini dakikalar içinde Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi üzerinden tamamlayabiliyor. Yılsonuna kadar işlemlerin yüzde 80’ini dijital ortama taşımayı hedefliyoruz,” dedi.

Henüz tescil edilmemiş arazilerin ekonomiye kazandırılması için yürütülen çalışmalardan da söz eden Kurum, ülke genelinde yaklaşık 14 bin kilometrekare alanın üç ay içerisinde tespit edilerek, bir yıl içinde tescil işlemlerinin tamamlanacağını belirtti. Bu arazilerin tarım, turizm, sanayi ve esnaf desteği gibi alanlarda değerlendirileceğini söyledi. Ayrıca kentsel gelişme alanlarının belirlenmesiyle konut arsası ihtiyacına çözüm üretileceğini ve konut fiyatlarının dengeleneceğini ifade etti.

Etkinlik sonrası açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 178 yıllık tarihî mirasına sahip çıkılarak dijitalleşme hamleleriyle geleceğe güçlü adımlar atıldığını belirtti. Prof. Dr. Çelik, “Ülkemizin mülkiyet sistemini bu denli güçlü ve şeffaf hale getiren çalışmaları takdirle izliyoruz. Konya Teknik Üniversitesi olarak biz de teknolojik altyapımız ve akademik birikimimizle bu dönüşüm süreçlerine destek olmaya hazırız. Arazi yönetimi, haritacılık ve coğrafi bilgi sistemleri gibi alanlarda yürüttüğümüz projelerle hem kamu kurumlarımızın hem de özel sektörün ihtiyaçlarına katkı sağlıyoruz,” şeklinde konuştu.

 

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen  Selçuklu'nun örnek yatırımlarını inceledi

AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen Selçuklu'nun örnek yatırımlarını inceledi

12-08-2026 - GÜNCEL

İçişleri Bakanı Çiftçi,: ''Artık vatandaşımızla doğrudan ve hızlı iletişim kurabiliyoruz

İçişleri Bakanı Çiftçi,: ''Artık vatandaşımızla doğrudan ve hızlı iletişim kurabiliyoruz"

12-08-2026 - GÜNCEL