Makine Tedarikçilerinin Artık "Leasing Departmanı" Olacak

Leasingim CEO’su Derviş Ali Doğanşahin, makine tedarikçisi KOBİler için "Leasing Departmanı" hizmeti sunduklarını ve bu sayede alıcı ile satıcı arasında bağı güçlendirerek süreç etkinliği ile bağlantılı olarak müşteri memnuniyetinin maksimum seviyede olmasını sağladıklarını açıkladı.

EKONOMİ 455 kez okundu.

Makine Tedarikçilerinin Artık

Leasing yani finansal kiralamanın, şirketler için orta ve uzun vadeli yatırımların finansmanında kullanılan en yaygın ve sürdürülebilir yöntemlerden biri olduğunun altını çizen Leasingim CEO’su Derviş Ali Doğanşahin, “Özellikle günümüzde krediye ulaşmada yaşanan sorunlar ve kredi vadelerinin kısa olması nedeniyle leasing, finansman yöntemi olarak giderek daha fazla tercih edilen bir unsur haline geldi.” dedi.

Türkiye'deki şirketlerin %99'unu KOBİlerin oluşturduğunu da sözlerine ekleyen Doğanşahin, “Toplam istihdama katkısı %75'tir. Makine imalatında faaliyet gösteren KOBİlerimizin birçoğunda muhasebe ve finans departmanları tam oturmamış, hatta ayrılmamış durumdayken, bir makine tedarikçisinin leasing süreçlerini sorunsuz yönetebilmesi ve bu alana özel personel istihdam etmesi büyük bir lüks halini aldı.

İş'te Leasingim, yola çıkarken ana hikayelerinden birisini bu noktada buldu. Muhasebe departmanına iletilen fatura işlemlerindeki gibi, makine yatırımı yapacak şirketin leasing sürecini leasingim'e iletmesi, gelen leasingle ilgili tüm soruların cevaplarını ve sürecin yönetimini içermelidir. Böylece şirket, operasyonel süreçlere ayırdığı zamanı satış performansına odaklayabilir. Leasingim bu lüks hizmeti KOBİlerimiz için standart hale getiriyor. Kasım 2023’den bu yana sadece tedarikçilerimiz aracılığı ile gelen leasing işlemlerinin %62’sini realize ettik. Bu sayede alıcı ile satıcı arasında bağı güçlendirerek süreç etkinliği ile bağlantılı olarak müşteri memnuniyetinin maksimum seviyede olmasını sağladık.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
“KKTC Tarımsal Üretiminde Suyun Etkin Kullanımı” Adlı Çalıştay Düzenlendi

“KKTC Tarımsal Üretiminde Suyun Etkin Kullanımı” Adlı Çalıştay Düzenlendi

26-04-2024 - EKONOMİ

Başkan Köksal’dan 23 Nisan'da Türkiye Ve Akşehir'de Görülmemiş Yenilik

Başkan Köksal’dan 23 Nisan'da Türkiye Ve Akşehir'de Görülmemiş Yenilik

24-04-2024 - EKONOMİ