KONYAGİAD Türk-Arap Ekonomi Forumu’na (TAF) katıldı.

2005 yılında Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Çırağan Sarayı'nda 'Daha Güçlü Türkiye’ ilkesiyle düzenlenmeye başlanan Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun (TAF) 14’üncü buluşmasına, Konya Genç İş İnsanları Derneğini (KONYAGİAD) temsilen Yönetim Kurulu üyesi. Dr. Adem Fidan katıldı.

EKONOMİ 621 kez okundu.

KONYAGİAD Türk-Arap Ekonomi Forumu’na (TAF) katıldı.

Foruma, Türkiye'den ve Arap ülkelerinden hükümet üyeleri, iş insanları, akademisyenler ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda, finans, yatırım, savunma, fintek, enerji, sanayi, teknoloji, gıda ve inşaat gibi sektörlerde iş birliği potansiyelleri değerlendirildi.

Forumun açılış konuşmasını yapan Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek, dünya ekonomisinin zorlu bir dönemden geçtiğini belirterek, Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki ekonomik iş birliğinin bu dönemde daha da önem kazandığını söyledi. Şimşek, iş birliğinin güçlendirilmesi için ticaret, yatırım, finans, enerji ve turizm gibi alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Dr. Adem Fidan, forum kapsamında BAE, Katar ve Suudi Arabistan'dan iş insanları ile bir araya geldi. Fidan, bu görüşmelerde, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki iş birliği fırsatlarını, ticaret ve yatırım potansiyelini değerlendirdi.

Fidan, forumun ardından yaptığı açıklamada, "Forum, Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi için önemli bir adım oldu. Arap sermayesinin Türkiye’ye getirilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Birçok sektörde iş birliği potansiyelleri konusunda önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Ben de bu forumda yer almaktan ve iş insanlarıyla bir araya gelmekten çok memnun oldum. Bu görüşmelerin, Türkiye'nin Arap ülkeleri ile olan ekonomik ilişkilerinin daha da güçlendirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Forumda, Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için bir dizi öneri de sunuldu. Bu öneriler arasında, serbest ticaret anlaşması imzalanması, yatırım teşviklerinin artırılması ve karşılıklı diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesi yer aldı.

 

Forum, Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
“KKTC Tarımsal Üretiminde Suyun Etkin Kullanımı” Adlı Çalıştay Düzenlendi

“KKTC Tarımsal Üretiminde Suyun Etkin Kullanımı” Adlı Çalıştay Düzenlendi

26-04-2024 - EKONOMİ

Başkan Köksal’dan 23 Nisan'da Türkiye Ve Akşehir'de Görülmemiş Yenilik

Başkan Köksal’dan 23 Nisan'da Türkiye Ve Akşehir'de Görülmemiş Yenilik

24-04-2024 - EKONOMİ