Konya'da MHP 'in Yeni İl Başkanı Sedat Göncü Oldu

Milliyetçi Hareket Partisi Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Teşkilatı, parti tüzüğünün 52. ve 54. maddeleri kapsamında verilen yetkiye dayanılarak feshedildi.

SİYASET - 08-06-2026 15:50 1191 kez okundu.

Konya'da MHP 'in Yeni İl Başkanı Sedat Göncü Oldu

P         Parti  yönetiminden yapılan değerlendirme doğrultusunda alınan kararın ardından, aynı tüzük maddeleri çerçevesinde Konya İl Başkanlığı görevine Sedat Göncü ü aatandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanlığı görevine atanan Sedat Göncü, mühendislik geçmişi ve uzun yıllara dayanan teşkilat tecrübesiyle tanınan bir isim. Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Göncü, meslek hayatına 2003 yılında Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi'nde başladı. Yaklaşık 11 yıl burada görev yapan Göncü, 2014 yılında kurduğu GNC Mühendislik ile özel sektörde çalışmalarını sürdürdü.

Siyasi kariyerinde de MHP teşkilatlarında çeşitli görevler üstlenen Göncü, partinin 12. ve 13. dönem Konya İl Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü. Bu süreçte teşkilatlanma çalışmaları, saha organizasyonları ve parti içi yapılanmada aktif rol aldı. Ayrıca 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde MHP Konya Milletvekili Adayı olarak seçim çalışmalarında yer aldı.

MHP Genel Merkezi'nin kararıyla Konya İl Başkanlığı görevine getirilen Sedat Göncü'nün, il ve ilçe teşkilatlarının feshedilmesinin ardından partinin Konya'daki yeni yapılanma sürecine liderlik etmesi bekleniyor

 

 

 

E. Semih Yalçın

@E_SemihYalcin

Milliyetçi Hareket Partisi Konya il teşkilat organları parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden, tüzüğümüzün ilgili maddesi uyarınca feshedilmiştir. Yine aynı maddelerin verdiği yetki çerçevesinde, Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanlığı görevine Sedat Göncü atanmıştır.

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Türkoğlu: Bakanlık Hata Yaptı; Faturayı Öğretmen Ödüyor

Türkoğlu: Bakanlık Hata Yaptı; Faturayı Öğretmen Ödüyor

31-07-2026 - SİYASET

Milletvekili Bektaş: Şekli değil, şartları oluşturulmuş bir öğrenci affı istiyoruz

Milletvekili Bektaş: Şekli değil, şartları oluşturulmuş bir öğrenci affı istiyoruz

31-07-2026 - SİYASET