Konya Valiliği'nden Vatandaşlara Uyarı

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya için hava tahminlerini açıkladı. Konya Valiliği de vatandaşları kuvvetli rüzgar konusunda uyararak, olası risklere karşı tedbirli olmalarını ve dikkatli davranmalarını istedi.

YEREL 370 kez okundu.

Konya Valiliği'nden Vatandaşlara  Uyarı

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya için hava tahminlerini açıkladı. Buna göre, bugün bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak öğle saatlerinden sonra Konya kent merkezi ve batı kesimlerinde çok bulutlu bir hava bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren ise Aksaray'ın kuzeyi başta olmak üzere yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Bazı bölgelerde ise rüzgarın yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) olarak etkili olabileceği belirtiliyor.

Konya Valiliği de vatandaşları kuvvetli rüzgar konusunda uyararak, olası risklere karşı tedbirli olmalarını ve dikkatli davranmalarını istedi. Yapılan açıklamada, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmesi ve toz savrulması gibi olası durumlara karşı vatandaşların tedbirli olması önem arz ettiği belirtildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Konya'da O Yollar Kapalı Olacak

Konya'da O Yollar Kapalı Olacak

20-05-2024 - YEREL

Selçuklu Sanat Akademisi Çocuk Korosu Cem Karaca Şarkılarını Seslendirdi

Selçuklu Sanat Akademisi Çocuk Korosu Cem Karaca Şarkılarını Seslendirdi

20-05-2024 - YEREL