Konya 5. Akıl Ve Zekâ Oyunları Yarışması İl Finalleri Yapıldı

Konya Valiliğinin himayelerinde, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğünün iş birliği ile düzenlenen Konya 5. Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması il finalleri, gerçekleşti.

EĞİTİM 341 kez okundu.

Konya 5. Akıl Ve Zekâ Oyunları Yarışması İl Finalleri Yapıldı

Öğrencilerin akıl ve zekâ oyunlarına ilgilerini artırmak, ulusal turnuvalarda ilimizi temsil edecek öğrencileri yetiştirmek amacıyla 31 ilçemizde sırasıyla okul turnuvaları, ardından da ilçe turnuvaları yapıldı. İlçelerinde birincilik elde eden yarışmacılar Konya 5. Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması il finallerinde yarışmaya hak kazandılar.

Açılış zilini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Okan Tekkalan'ın çaldığı müsabakalar, Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İlçe turnuvalarında 10 ayrı kategoride birincilik elde eden toplam 289 öğrencimizin katıldığı il final müsabakalarında; ilkokul öğrencilerimiz mangala, pentago, küre, q-bitzz, equilibrio; ortaokul öğrencilerimiz mangala, pentago, küre, reversi, kulami oyunlarında yarıştı.

Yarışmaların sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşma gerçekleştiren İl Müdürümüz Murat Yiğit, özellikle son yıllarda gündemlerinde daha çok yer bulan akıl ve zeka oyunlarının doğru bir yöntem ve yönlendirme sayesinde çocuklarda eksik kalan pek çok hasletin ortaya çıkmasına katkı sunduğunu belirterek "Zengin bir alana hitap eden bu oyunlar sayesinde, öğrencilerimizin edindikleri bilgileri pekiştirme ve uygulama alanları elde etmeleri imkânları oluşmaktadır. Ayrıca başladıkları işin sonunu getirme, empati yapma ve mücadeleci bir kimlik inşa etmeleri konusunda da ciddi anlamda ilerlemeleri olacaktır." dedi.

Protokol üyeleri tarafından kategorilerinde ilk 4 dereceyi elde eden öğrencilerimize madalya, okullarına ise plaket ve çeşitli ödüller verildi.

Ödül törenine; Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, il milli eğitim müdür yardımcısı Erkan Yakışır ile Okan Tekkalan, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Turan Kayacılar, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İl finallerinde şampiyon olan öğrencilere Millî Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu (TAZOF) iş birliğinde 24-25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde Rize'de gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası'nda ilimizi temsil edecekler.

Yarışmalarda birinci olan öğrencilerimizin isimleri aşağıda belirtilmiştir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yunak'ta Okullarda Kermes Düzenlendi

Yunak'ta Okullarda Kermes Düzenlendi

16-05-2024 - EĞİTİM

KTÜN’ün Öğrenci Proje Pazarı Geniş Katılımla Gerçekleşti

KTÜN’ün Öğrenci Proje Pazarı Geniş Katılımla Gerçekleşti

16-05-2024 - EĞİTİM