Karahan: Hz. Mevlana’nın anma törenleri Konya ekonomisine ciddi oranda katkı yapacaktır

Hz. Mevlana’nın 751. Vuslat yıldönümünü değerlendiren TÜRSAB Konya B.T.K. Başkanı Özdal Karahan, bu yılki Mevlana anma törenlerine ilginin çok iyi olduğunu ve Konya’nın ekonomisine de ciddi oranda katkı yapacağını söyledi.

GÜNCEL - 04-12-2024 13:24 770 kez okundu.

Karahan: Hz. Mevlana’nın anma törenleri Konya ekonomisine ciddi oranda katkı yapacaktır

Özdal Karahan Hz. Mevlana’nın 751. Vuslat yıldönümünü değerlendirmesinde, bu yıl ki törenlerin zirve yaptığını belirterek, “ Bu yılki Hz. Mevlana Anma törenlerine ilginin zirve yapmasıyla seyahat acentalarımız paket programlar yaparak, vatandaşlarımıza sunuyor. Törenlere ciddi talepler var. Pandemiden bu güne bu yıl çok iyi gözüküyor. Şimdiden tören biletleri satıldı. Mevlana’nın anma törenlerine olan talepleri yurtiçi ve yurtdışı turist anlamında değerlendirmeliyiz. Şehrimizdeki oteller doludur. Hatta hafta sonları kapatılmış durumdadır. Hafta içi doluluk oranı yüzde 80’dir. Bu oranın yüzde 90’na yükseleceğini düşünüyorum. Otellerimizde de fahiş fiyatla satış olmayacaktır. Mevlana Anma törenlerine en çok İranlılar ilgi duyarken, Amerika, Asya, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden de ilgi iyi durumdadır. Türk Hava Yolları da Yurt dışından Konya’ya törenlere özel ciddi promosyon yaparak, törenlere olan ilginin artmasına katkı yapıyor. Tahminen şehrimize 20 binin üzerinde gelecek olan yerli ve yabancı turistler, şehrimiz ekonomisine ciddi anlamda bir katkı sağlayacaktır. Törenler boyunca hemen hemen bütün sektörler olumlu etkilenecektir” dedi.

Resim önizlemesi

Konya, Transit geçiş noktasından kurtarılmalıdır

 

Konya’nın turizmde geçiş noktasından kurtarılması gerektiğine dikkat çeken Özdal Karahan,

“Şehrimiz turizmi Hz. Mevlana Anma törenlerinde ciddi anlamda heyecan duyuyor. Ancak bu yeterli değildir. Ülkemize gelen turistlerin geçiş noktası olan şehrimizde konaklama yapılmaması ciddi anlamda bir ekonomik kayba neden oluyor. Özellikle şehrimize gelen turistler Hz. Mevlana’nın türbesini ziyaret ettikten sonra şehrimizden ayrılıyor. Bunun önüne geçilmesi ve yabancı turistlerin şehrimizde konaklaması yapmamız için şehir olarak elimizden geleni yapmalıyız. Yani Konya’nın sadece transit geçiş noktası olmaktan el birliğiyle kurtarmalıyız. Şehrimize kadar gelenleri bir avantaj olarak görüp konaklamayı artırmanın ve şehrimizin diğer özelliklerini tanıtmanın yollarını bulmalıyız. Zaten şehrimizin turizminin yeterince de potansiyeli vardır. Bunu en güzel bir şekilde değerlendirmemiz şehrimiz için başta ekonomi olmak üzere her alanda önemli katılar sağlayacaktır.”

 

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SGK İl Müdürü Avcı’dan Vali Akın’a Nezaket Ziyareti

SGK İl Müdürü Avcı’dan Vali Akın’a Nezaket Ziyareti

13-05-2026 - GÜNCEL

Sürdürülebilir Geleceğe MEPAŞ’tan Destek

Sürdürülebilir Geleceğe MEPAŞ’tan Destek

13-05-2026 - GÜNCEL