İl Müdürü Yarar ''İnsanlığın ilk yerleşim yeri olan Çatalhöyük’ten günümüze Türk Mutfağı''

Anadolu’nun binlerce yıl öncesine uzanan köklü tarihinden beslenen Türk yemekleri, sağlıklı, yaratıcı ve sürdürülebilir yapısıyla ön plana çıkmaktadır. Selçuklu ve Osmanlı saraylarında, sayısız medeniyetle etkileşim kurarak şekillenen Türk lezzetleri, engin bir kültürel birikimi günümüze taşımaktadır.

KÜLTÜR - SANAT 781 kez okundu.

İl Müdürü Yarar ''İnsanlığın ilk yerleşim yeri olan Çatalhöyük’ten günümüze Türk Mutfağı''

Anadolu’nun bereketli coğrafyası ve iklim çeşitliliğinin verdiği zengin flora ve fauna, Türk mutfağının oluşmasında belirleyici rol oynayan unsurlar arasında yer almaktadır.

Resim önizlemesi

Bu zengin mutfak, her biri asırları aşan bilgi birikiminin yansıması olan dillere destan tatlarını sunarken de geleneklerin ve bu alandaki kültürün de gelecek kuşaklara aktarımını sağlıyor. Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri, tüm dünyada ve ülkemizde Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanmaktadır. Zengin gastronomi kültürümüzü Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtılacak olup bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde, kadim Türk Mutfağı’nın eşsiz reçeteleriyle, binyıllardan beri sıfır atık felsefesiyle tencerelerin kaynadığı ve birçok özelliğiyle sürdürülebilir olan Türk Mutfağı’nın lezzetleri geniş kitlelere ulaştırılacaktır.

Resim önizlemesi

Türk Mutfağı Haftası kapsamında yurt içinde ve yurt dışında Türk Mutfağı’nın eşsiz örnekleri sunulurken; ülkemizdeki turizm işletme belgeli tesislerde ve yurt dışı temsilciliklerindeki kutlamalarda bu yıl Hatay menüsü sunulacak ve işlenecektir. İnsanlığın ilk yerleşim yeri olan Çatalhöyük’ten günümüze kadar gelen tüm medeniyetlerin birikimleri ile Selçuklu başkentliği özelliğinden oluşan sürdürülebilir, sıfır atık ve sağlıklı beslenme özellikleri taşıyan kadim Konya mutfağını da bu vesileyle gündeme getirmiş olmaktayız. 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası programımız ekte sunulmuş olup kamuoyu ile paylaşılması hususunda katkılarınızı bekler saygılar sunarız.

Resim önizlemesi

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ahde Vefa Turan Birliği Derneğinde  Prof. Dr. Erol Güngör,Anıldı

Ahde Vefa Turan Birliği Derneğinde Prof. Dr. Erol Güngör,Anıldı

26-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Hasan Kılca: Karatay’ı Büyük Bir Turizm Merkezine Dönüştürüyoruz

Hasan Kılca: Karatay’ı Büyük Bir Turizm Merkezine Dönüştürüyoruz

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT