Hasan Kılca: En Yüksek Bütçeli Yatırımımız Gençlerimize Armağan Olsun

Gençliğin geleceği için nitelikli projeler geliştiren Karatay Belediyesi yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Karatay Belediyesi tarafından gençlere yönelik çağın şartlarına uygun olarak projelendirilen yeni nesil “Karatay Spor Merkezi” kazandırılıyor. Belediye tarihinin en yüksek bütçeli yatırımının yapımına başladıklarının müjdesini veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Karatay Spor Merkezi’nin Konya’ya hayırlı olmasını diledi.

YEREL 648 kez okundu.

Hasan Kılca: En Yüksek Bütçeli Yatırımımız Gençlerimize Armağan Olsun

Gençlerin eğitim, sportif ve kültürel imkânlara kolayca ulaşabilmesini amaçlayan Karatay Belediyesi, ilçeye yeni cazibe merkezleri kazandırmaya devam ediyor. Karatay Belediyesi bu kapsamda belediye tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olan bir spor kompleksi projesini hayata geçiriyor.

Resim önizlemesi

 

KARATAY’DAN 372 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Kasaaslandede Mahallesi’ne kazandırılacak olan Karatay Spor Merkezi 25 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. Merkezin içerisinde; 1000 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu, profesyonel müsabakalara uygun suni çim saha, tribüne sahip 1161 metrekarelik kapalı spor salonu, okçuluk salonu, salon sporlarına uygun tesisler, idari ofisler, sporcu ve antrenör odaları, toplantı salonu, masa tenisi ve daha birçok farklı spor alanı bulunacak. Karatay Spor Merkezi’nin toplam maliyeti ise 372 milyon 222 bin TL olacak.

Resim önizlemesi

 

BELEDİYE TARİHİNİN EN YÜKSEK BÜTÇEYE SAHİP YATIRIMI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; gençleri anlamaya ve onların hayatına dokunacak projeler üretmeye önem verdiklerini söyleyerek; Karatay Spor Merkezi’nin belediye tarihinin en büyük bütçeye sahip yatırımı olduğunu söyledi.

Karatay’da gençlere büyük değer verdiklerini ifade eden Başkan Hasan Kılca; “Gençlerimize yönelik projelerimizi çok önemsiyor ve bu konudaki çalışmalarımızın sayısını her geçen gün artırmaya gayret ediyoruz. Özellikle gençlerimizin spor, geleneksel sanatlar, kişisel gelişim, yaşam becerileri, kültür, sanat, eğitim ve teknoloji gibi konularda kendilerini geliştirmeleri için projeler üretiyoruz. Her yaştan vatandaşımızın daha kaliteli şartlarda spor yapma imkânına kavuşması ve gençlerin spora teşvik edilmesi için önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda Karaaslandede Mahallemizde belediye tarihimizin en büyük projesi olan Karatay Spor Merkezi’mizi ilçemize kazandırıyoruz. Merkezimiz bu yönüyle spor merkezinden de öte çok kapsamlı bir kompleks olacak” dedi.

Resim önizlemesi

 

KARATAY’IMIZI SPOR TESİSLERİ DONATIYORUZ

Karatay Spor Merkezi’nin çağın şartlarına uygun olarak projelendirildiğini ifade eden Hasan Kılca merkezle ilgili şu bilgileri paylaştı; “Belediyeciliğin fonksiyonlarının ne kadar farklılaştığı ve hangi seviyeye gelindiğinin görülmesi açısından bu yatırımlar ayrıca önem arz ediyor.

 

Resim önizlemesi

Karatay Spor Merkezimiz toplamda 25 bin m² inşaat alanına sahip ve tesisimiz spora dair tüm donatıları bünyesinde barındırıyor. Merkezimizde 1.000 M²‘lik yarı olimpik yüzme havuzu, profesyonel müsabakalara uygun suni çim saha, tribüne sahip 1.161 M²’lik kapalı spor salonu, okçuluk salonu, salon sporlarına uygun tesisler, idari ofisler, sporcu ve antrenör odaları ve çok daha fazlası olacak. Çağımızın gereklerine uygun gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek en son teknolojik alt yapıyla hizmet verecek olan binamız yeni nesil Spor Merkezi olacak. Bir taraftan da Köprübaşı Mahallemize kazandırmış olduğumuz Karatay Gençlik, Eğitim ve Spor Merkezi’nin yapım çalışmaları sürüyor. İlçemizin dört bir tarafını çok amaçlı yeni spor tesisleriyle donatarak, gençlerin en iyi şekilde yetişmelerine önemli katkılar sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tesislerimiz bittiğinde yeteneklerini geliştirmek, kendi ilgi alanlarıyla ilgili bir hobi edinmek ve vakitlerini verimli geçirmek isteyen tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı merkezimizde ağırlayacağız. Karatay Belediyesi olarak gençlerimize hizmet etmek için her fırsatı değerlendirmeye devam edeceğiz. Spor Merkezimiz Konya’mıza ve Karatay’ımıza hayırlı olsun.”

 

Resim önizlemesi

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi Aldı

KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi Aldı

28-03-2024 - YEREL

Başkan Altay Karapınar Ve Ereğli’de Vatandaşlarla Buluştu

Başkan Altay Karapınar Ve Ereğli’de Vatandaşlarla Buluştu

28-03-2024 - YEREL