Genel Başkan Mustafa Destici, “ Seçimde Hayat Pahalılığı En Büyük Etken Oldu”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya'da ilk kez belediye kazandıklarını ve 2019 seçimlerine kıyasla önemli bir başarı elde ettiklerini belirtti. Destici, kazandıkları belediyelerin borçlu olduğunu ancak bu borcun yüksek olmadığını söyledi.

SİYASET 373 kez okundu.

Genel Başkan Mustafa Destici, “ Seçimde Hayat Pahalılığı En Büyük Etken Oldu”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya'da basın toplantısı düzenledi. gerçekleştirilen toplantıya, Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut, Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Vardar, Konya İl Başkanı Seyit Özcan ve çok sayıda partililer katıldı. Toplantıda 31 Mart yerel seçimlerine değinen Destici, partisinin büyük bir başarı elde ettiğini belirtti. Konya'da ilk defa belediye başkanlığı kazandıklarını ifade eden Destici, "Yerel seçimleri bir aydan fazla bir süre önce geride bıraktık. 31 Mart'ta gerçekleşen seçimlerin ülkemiz ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimlere, Türkiye geneli olmasa da seçim çevrelerinin dörtte üçünde Cumhur İttifakı'yla bir ittifak yapmış olsak da 1400 civarındaki belediye başkanlığı seçiminde 370'inde aday gösterdik. Seçim sonuçlarına baktığımızda bir önceki yerel seçimlerle kıyasladığımızda belediye başkanlık sayımızı ciddi anlamda artırdık. Bu seçimlerde büyük bir başarı sağladık. Büyükşehir olmamasına rağmen Sivas belediyesini aldık. Konya'da da ilk defa belediye başkanlığı kazandık. 2 tane belediye kazandık, bu 5 ilçe de olabilirdi. Seçilen başkanlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah Konya Büyükşehir Belediyesi'ne de aynı başarıyı yakalarız" şeklinde konuştu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Aynı çıkarlar doğrultusunda mücadele  ettiğimizde ülkemiz daha huzurlu hale gelecektir - Haberler

 

“BÜYÜKŞEHİRLE UYUMLU ÇALIŞACAKLAR”

Konya’da kazandıkları belediyelerin borç durumuna değinen Destici, belediyelerin borçlu olduğunu ama var olan borçların döndürülemeyecek kadar büyük bir miktar olmadığını belirtti. Genel Başkan Destici, “Borçsuz aldığımız belediyeler de var ama belediyelerimizin çoğu borçlu. Borçlarımızın çoğu yatırım borcudur. Belediyelerimiz arasında en borçlu olan belediyemiz Kırşehir’in Mucur ilçe belediyesi. Sivas belediyemizin de borçları var ancak bunlar çevrilemeyecek borçlar değildir. Konya'daki borçlarımız da çevrilemeyecek borçlarımız değildir. İki belediye başkanımız da işini bilen arkadaşlarımızdır. Biz de destek vereceğiz. Büyükşehirimizde de uyumlu bir şekilde çalışacaklar. Hükümet içinde olmasak da Cumhur ittifakımızın parçasıyız. Belediyelere her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

“HAYAT PAHALILIĞI EN BÜYÜK ETKEN OLDU”

Konuşmasında emekli maaşlarına ve hayat pahalılığına değinen Mustafa Destici, seçim sonuçlarına hayat pahalılığının yanı sıra maaş adaletsizliğinin de etki ettiğini söyledi. Destici, “Herkesin bildiği ve üzerinde konuştuğu seçim sonuçlarına etki eden bir ekonomik durum söz konusu. Buna baktığımız zaman bir hayat pahalılığı ve sebepsiz yere bir fiyat artışı var. Bazı ürünlerde zam olamamasına rağmen ciddi fiyat artışı var. Daha önce pandemi zamanı ve sonrasında lojistik ve akaryakıta gelen zamlar neden gösteriliyordu. Ama şimdi bu sebeplerde yok akaryakıta gelen bir zam yok aksine gerileme var. Ama pazara ve markete gittiğiniz inanılmaz bir şekilde etiket değişimi var ve maalesef buna bir çözüm bulanamadı. Bu direkt sandığa olumsuz bir şekilde yansıdı. Bir diğer mesele maaş adaletsizliği. Devlet veya kamuda çalışan bir kişi emekliye nazaran büyük maaş alıyor. Taşeronlar kadroya geçti. Neredeyse 45 bin lira maaş alıyor. Oradaki memur 30 bin lira alıyor. Adaletsizlik mevcut. Öğretmenlerimiz arasında kadrolular daha fazla ücret alıyor. Ücretli öğretmenler 25 saat derse girme şartıyla 8 bin lira alıyor. Atama bekleyen öğretmenler bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı’mız açıkladı. 25 bin öğretmen atanacak. Bu yetersiz kaldı. Emeklilerimize büyük bir adaletsizlik oldu. Kamu işçilerine yetişsinler diye seyyanem zam yapıldı. Ama burada emeklilere yapılmayınca emekli maaşları çok düşük kaldı. Bir emeklimiz bir memur kadar maaş alamadı. Böyle olunca emeklilerimiz tepki gösterdi.”

“TERÖRLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLAN BELEDİYELERE KAYYUM ATANMALIDIR”

Mustafa Destici, terörle ilişkisi olan siyasi partilerin kazandığı belediyelere kayyum atanması gerektiğini vurguladı. Destici, “Terörle mücadele eden herkesle istişareler ederiz. Türkiye’de 1 trilyon dolardan fazla teröre harcanmıştır. Türkiye'nin iç ve dış borcu 500 milyar dolar. Terör olmasaydı uzun zaman önce savaş uçağımızı yapmıştık. PKK bizim nasıl düşmanımıza DEM Parti de bizim düşmanımızdır. Milletimize saldıran kim var ise bizim düşmanımızdır. Terör örgütü ile arasına mesafe koyan herkesle istişare ederiz. Bazı belediyeler terörle işbirliği içerisinde olduğu görülüyor. Bunlara kayyumların atılması lazım” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEKLİFLERİMİZİ İLETECEĞİZ”

Konya'daki genel sorunlara da değinen Destici, içme suyu ve tarım konularında yaşanan problemlere dikkat çekti. Destici, “Konya’mızın genel problemi var. Bunları başında içme suyu ve tarım konusunda sorunları var. Bunların çözümü ile çalışmalar yapılıyor. Biz de BPP olarak çalışmalar var. Büyükşehir belediyesine de tekliflerimizi ileteceğiz. Başka ihtiyaçların karşılanması konusunda elimizi taşın altına koyacağız. Konya'mız için her türlü desteği vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

“CHP BU İŞE ÖNCÜLÜK ETSİN”

İsrail’in Gazze’deki yaptığı soykırıma değinen Mustafa Destici, hükümeti İsrail’e ticaret ilişkisini kesmediğine dair eleştiren muhalefet partilerinde seslendi. Destici, "İsrail, katletmeye öldürmeye devam ediyor. Ebette ki lanetliyoruz, ebette ki kınıyoruz ama başta İslam işbirliği ülkelerine üye olan ülkeler olmak üzere, barıştan yana olan, İsrail'in yaptığı bu soykırıma karşı çıkan ülkeleri ayağa kalkmaya, katil İsrail'e, Netanyahu'ya 'dur' demeleri gerekiyor. İsrail’le ilişkilerin kesilmesine dair TBMM’de ortak öneri verin. CHP, Saadet-Gelecek, İYİ Parti, Yeniden Refah ve diğer partiler ortak önerge vererek İsrail’le tüm ilişkilerin kesilmesini TBMM’ye sunun. O zaman hükümet daha kapsayıcı yapar. Spor dahil, büyükelçilik ve diğer her şey bütün ilişkiler dondurulsun. Hadi CHP bu işe öncülük etsin. Bedelini hep beraber ödeyelim. Ben ve arkadaşlarım bunun bedelini ödemeye hazırız. Hodri meydan. ABD bize yaptırım mı uygulayacak? Uygulasın. Bedelini hep beraber öderiz. Biz varız BBP olarak. Muhalefet partileri var mı? Öyle hükümete iftira atarak bir şey elde edemezsiniz. İsrail’le bütün ilişkilerimizi saldırılar kesilene kadar keselim. Bunu bizler söylüyoruz. Bu hususu ana muhalefet partileri belirtirse, hükümet de bu konuyu dikkate alır ve uygular. Ama ben inanıyorum ki hukümet bunu yapsa hemen ‘Siz Türkiye’yi zora düşürdünüz, Türkiye bunun bedelini ödemek zorunda mı?’ diye konuşmalar yapılacak. Bunu yapmamaları için teklif versinler” açıklamasında bulundu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkanı Ömer Korkmaz, ‘’Zor Bir Süreç, Zor Oldukça Daha Değerli Olacak.’’

Başkanı Ömer Korkmaz, ‘’Zor Bir Süreç, Zor Oldukça Daha Değerli Olacak.’’

19-05-2024 - SİYASET

  MHP Lideri Bahçeli:

MHP Lideri Bahçeli: "Cumhurbaşkanımızın Yanındayız"

18-05-2024 - SİYASET