Fıkra Canlandırma Yarışması Türkiye Finalinin Birincisi İstanbul Ekibi Oldu

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri kapsamındaki 6. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması Türkiye Finalinde 8 bölgeden 8 okul birincilik için ter döktü.

YEREL 701 kez okundu.

Fıkra Canlandırma Yarışması Türkiye Finalinin Birincisi İstanbul Ekibi Oldu

Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Türkiye Finali'nde Türkiye birinciliği için ter döken minikler, usta tiyatroculara taş çıkartan rol yapma yetenekleri, dekor ve kostümleri ile izleyenlere keyifli saatler yaşattı.

Jüri üyeliklerini Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eski Dekanı Prof Dr. Sinan Gönen, Necmettin Erbakan Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Eğitimci Yazar Dr. Öğretim Üyesi Tarıman Cenikoğlu, Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Hacı Ali Konuk, Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Berat Yenilmez’in yaptığı yarışmada Türkiye birinciliğini Gülümse rumuzuyla yarışan İstanbul Karacaoğlan İlkokulu kazandı.

İkinciliği Zamane Çocukları rumuzuyla yarışan Konya Akşehir Cumhuriyet İlkokulu alırken üçüncülüğü ise Bingöl Milli Eğitim Vakfı Öğretmen Serkan Akyaz İlkokulu kazandı. Yarışmada diğer 5 okula da çeşitli özel ödüller verildi.

Törende ilk konuşmayı yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit “Nasreddin Hoca yalnızca Türkiye’nin değil tüm dünyanın tanıdığı bir değer, hem güldüren, hem düşündüren önemli bir insan ve Akşehir’inde çok önemli bir değeridir. Burada, bu topraklarda yaşamış bir insan. Böyle bir değerin anılması, tanıtılması için eski tarihlerden beri çok önemli etkinlikler yapılıyor.  Bu fıkra canlandırması da çok güzel bir etkinlik” diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Dr.Salih Akkaya yaptığı konuşmada “Nasreddin Hoca Anma Günleri etkinliklerimiz kapsamında Fıkra Canlandırma yarışmamızı düzenledik. Bir çok ilimizden bu yarışmamıza katılım oldu. Bu yarışmamız ulusal bazda ilkokullar arasında yapılıyor. Çocuklarımız Nasreddin Hoca’mızın fıkralarını canlandırıyorlar, Bu yarışma sayesinde yarışmaya katılan illerimiz ve Akşehir’imiz arasında bir kültür alışverişi olurken Nasreddin Hoca’mızın o güzel değerler eğitimini çocuklarımıza aktarmış oluyoruz. Bu yarışmanın ve Nasreddin Hoca’nın fıkralarının çocuklarımızın gelişmesinde çok önemli buluyorum. Çünkü hem özgüvenleri gelişiyor, hem tiyatro kabiliyetleri gelişiyor, hem de milli ve manevi değerlerimizin önemini çocuklarımız kavramış oluyorlar. Katılan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Bizim için tüm katılımcılarımız gönüllerimizde bu yarışmada birinci olmuştur” dedi.

63 yıldır 5-10 Temmuz tarihlerinde Nasreddin Hoca Şenliği düzenlediklerini belirten Başkan Akkaya “Nasreddin Hoca’mızın mizah yönü var ama onun sadece mizah yönü yok. O bir İslam alimi, bir felsefe uzmanı, filozof bir insan, bilge bir insan. Bu nedenle Hocamız adına 6 yıldır da Anma etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinliklerimizi de araştırmalarımıza göre vefat ettiği ay olarak Ekim ayını tespit ettik ve Ekim ayında düzenliyoruz. Bu anma etkinlikleri kapsamında Hocamıza yakışır bir şekilde kültürel ve dini programlar yer alıyor. Bu yılda 234 Akşehirli hemşehrimiz dedeleri Nasreddin Hoca için hatim yaptılar. Bu etkinliklerde onların duasını da gerçekleştirdik. Bende bu vesileyle Nasreddin Hocamıza rahmet diliyor, şükranla yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yarışmada Akşehir Belediyesi Özel Ödülü’nü Geçmişten Geleceğe Yolculuk rumuzuyla yarışan Isparta Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Tarık Buğra Özel Ödülü’nü Yarenler rumuzuyla yarışan Kütahya Atakent İlkokulu, Nimetullah Nahcivani Özel Ödülü’nü Yıldızlar rumuzuyla yarışan Zonguldak Ereğli İhsan Yılmaz İlkokulu, Hacı İbrahim Sultan Veli Özel Ödülü’nü Kahkaha Çeşmesi rumuzuyla yarışan Giresun Şehit İsa Yüksel İlkokulu, Seyyid Mahmud Hayrani Özel Ödülü’nü ise Minik Kavuklular rumuzuyla yarışan Şanlıurfa Cumhuriyet ilkokulu kazandı.

Yarışma sonunda törene katılan protokol tarafından yarışmacı okullara ödülleri ve madalyaları takdim edilerek toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Akşehir Belediyesi  İş Makinelerini Satılığa Çıkardı

Akşehir Belediyesi İş Makinelerini Satılığa Çıkardı

30-04-2024 - YEREL

Konya'da Beklenen Yağış Geldi

Konya'da Beklenen Yağış Geldi

30-04-2024 - YEREL