Ereğli Belediyesi Zabıta Ekipleri Dilencilere Göz Açtırmıyor

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gece gündüz devam eden denetimlerle vatandaşların dini ve vicdani duygularını istismar eden dilencilere göz açtırmıyor. Dilencilere bulunduğu bölgede gerekli müdahaleler yapılarak cezai müeyyideler uygulanıyor.

YEREL - 13-09-2024 20:15 908 kez okundu.

Ereğli Belediyesi Zabıta Ekipleri Dilencilere Göz Açtırmıyor

Yapılan denetimler hakkında değerlendirmede bulunan Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar: “Zabıta ekiplerimizle şehrimizde huzurlu ve mutlu yaşam ortamını sağlama noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızın dini ve vicdani duygularını istismar eden dilenciler hakkında yasal işlemleri gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Trafik güvenliğini tehlikeye atacak şekilde davranışlar sergileyen dilencilere karşı dikkatli ve duyarlı olmanın vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çeken Başkan Akpınar: “Yapılan araştırmalar sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımıza belediyemiz ve devletimiz tarafından gereken yardımlar yapılmaktadır. Ancak bunun yerine dilenciliği meslek edinerek özellikle çocuklar ve engelliler üzerinden menfaat sağlamaya çalışanlara tahammülümüz yoktur. Bu konuda verilecek her taviz karşımıza yeni dilenciler çıkaracak, çocuk ve engelli istismarını da artıracaktır” şeklinde konuştu.

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yunak Atatürk İlkokulu’ndan Anlamlı Kermes

Yunak Atatürk İlkokulu’ndan Anlamlı Kermes

09-06-2026 - YEREL

Konya'da Şehit İtfaiye Eri Mehmet Tekeli  Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Konya'da Şehit İtfaiye Eri Mehmet Tekeli Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

09-06-2026 - YEREL