DERPLAT’tan milletvekili Hasan Ekici’ye ziyaret

Kısa adı DERPLAT olan Derbent Merkez ve Köyleri Tanışma ve Dayanışma Platformu yöneticileri Cafer Kerpiççi ve Mustafa Yeşil AK Parti Konya Milletvekili Hasan Ekici’yi ziyaret ederek Derbent bölgesinin sorunlarına çözüm üretilmesi için ilgi ve destek istedi.

GÜNCEL - 28-07-2025 15:04 1337 kez okundu.

DERPLAT’tan milletvekili Hasan Ekici’ye ziyaret
Advert

Derbent’in Konya merkeze yakın mesafede olmasına rağmen coğrafi şartlar ve yetersiz yol yapısı nedeniyle ulaşımda güçlük yaşandığını kaydeden Kerpiççi, “Manzaralı yol yapısına sahip Derbent, Tepeköy, Başarakavak yolunun biraz daha genişletilmesi trafik akışını kolaylaştıracak ve kaza riskini azaltacaktır. Bu yol sadece Derbent için değil, ileri konumlarda olan Doğanhisar ve Çiğil gibi bölgelerinde Konya merkez ile ulaşımına kolaylık kazandıracağı gibi, akaryakıt maliyetini de düşürecektir” dedi.

Son yıllarda kuraklığa bağlı olarak gelişen su sorununa değinen Mustafa Yeşil de “Göletlerimizde su seviyesi endişe verici şekilde düştü. Bu konuda yapılacak genel proje çalışmalarında Derbent için de çözüm üretilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden milletvekili Hasan Ekici de taleplerle yakından ilgileneceğini ifade etti.

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kaymakam  Alperen Taşavlı’nın  Gaziler Günü Mesajı

Kaymakam Alperen Taşavlı’nın Gaziler Günü Mesajı

18-09-2026 - GÜNCEL

Yeşilay Konya’dan Bağımlılığa Karşı Farkındalık Çağrısı

Yeşilay Konya’dan Bağımlılığa Karşı Farkındalık Çağrısı

18-09-2026 - GÜNCEL