Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mazlumun yanında, barışın öncüsüyüz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’da düzenlenen “Barış için Şarm El-Şeyh Zirvesi”ne katılarak, Gazze ateşkes mutabakatına ilişkin Niyet Beyanı’nı imzaladı. Zirve, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve ABD Başkanı Donald Trump’ın davetiyle gerçekleşirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin barış, adalet ve insani değerlere dayalı duruşunu yineledi.

DÜNYA - 13-10-2025 21:14 2593 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mazlumun yanında, barışın öncüsüyüz

413Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’da düzenlenen “Barış için Şarm El-Şeyh Zirvesi”ne katılarak, Gazze ateşkes mutabakatına ilişkin Niyet Beyanı’nı imzaladı. Zirve, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve ABD Başkanı Donald Trump’ın davetiyle gerçekleşirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin barış, adalet ve insani değerlere dayalı duruşunu yineledi.

Mısır'da "Barış için Şarm El-Şeyh Zirvesi', Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanmasının bölgesel barış ve istikrar için diplomatik çabaların dönüm noktası oldu.

Zirveye İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan gibi 20’den fazla lider katıldı. Zirveye katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvede iki devletli çözümün önemini tekrarlayarak, Türkiye’nin başından beri yürüttüğü yoğun diplomasiyi hatırlatarak, “İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırımının son bulması, sivillerin korunması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için çalışıyoruz.” dedi.

KAYNAK;İGFA 

https://twitter.com/RTErdogan/status/1977772671245975588
Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Mekke Türk Okulu'nda 23 Nisan Coşkusu

Mekke Türk Okulu'nda 23 Nisan Coşkusu

21-04-2026 - DÜNYA

Başkan Altay:  “UCLG Çatısı Altında Krizlere Karşı Daha Koordineli, Daha Hızlı ve Daha Etkili Mekanizmalar Geliştirmeliyiz”

Başkan Altay: “UCLG Çatısı Altında Krizlere Karşı Daha Koordineli, Daha Hızlı ve Daha Etkili Mekanizmalar Geliştirmeliyiz”

20-04-2026 - DÜNYA