Celal Öztemiz ;’Turan Elçileri Teşkilatı Büyüyor’

Genel Merkezi Konya’da bulunan Derneğin Genel Başkanı Celal Öztemiz faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

KÜLTÜR - SANAT 361 kez okundu.

Celal Öztemiz ;’Turan Elçileri Teşkilatı Büyüyor’

Türk dil, tarih, eğitim, kültür, sosyal ve ekonomik alanlarında ortak çalışma ve etkinlikler yapmak, ortak fikir ve faaliyet alanı sağlamak için çalışmaları yürütme amacıyla kurulan Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği kısa zaman zarfında otuz ilde yapılanmasını tamamladı.

Resim önizlemesi

Genel Merkezi Konya’da bulunan Turan Elçileri Teşkilatı Genel Başkanı Celal Öztemiz faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Gayemiz Türk dünyasının birlikteliğine katkı verebilmektir. Bu doğrultuda hareket ediyoruz. Türk dünyasından gelip ülkemizde yükseköğrenim gören ve yüksek lisans yapan kardeşlerimiz var. Sadece Konya’da beş yüzünden fazla lisansüstü çalışma yapan var. Onlara destek oluyoruz” dedi.

Resim önizlemesi

Kültürel yozlaşmanın önüne geçmek için kültürel faaliyetler de düzenlediklerini anlatan Öztemiz, “Türk gelenek göreneklerini, örf ve adetlerini yeni nesillere tanıtmak için de etkinliklerimiz oluyor. Konferans ve çevrim içi platformlarda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Türk coğrafyasında gönül birliği ve el birliğinin sağlanması en büyük arzumuzdur” diye konuştu.

Yardımlaşma faaliyetleri kapsamında da Ramazan ayında Güney Türkistan’da dağıtılmak üzere yardım paketi hazırladıklarını anlatan Öztemiz, “Turan Vakfı ve Kızılelma Aydınları ile yürüttüğümüz bu çalışmamızı Genel başkan Yardımcımız Prof. Dr. Selahattin Avşaroğlu koordine ediyor. Hayırseverlerin yardımlarının ulaştırılmasına aracılık edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ahde Vefa Turan Birliği Derneğinde  Prof. Dr. Erol Güngör,Anıldı

Ahde Vefa Turan Birliği Derneğinde Prof. Dr. Erol Güngör,Anıldı

26-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Hasan Kılca: Karatay’ı Büyük Bir Turizm Merkezine Dönüştürüyoruz

Hasan Kılca: Karatay’ı Büyük Bir Turizm Merkezine Dönüştürüyoruz

25-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT