Başkan Uğur İbrahim Altay yeniden TDBB Başkanı seçildi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin 7. Olağan Genel Kurulu'nda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yeniden Birlik Başkanı olarak seçildi.

DÜNYA - 27-04-2025 00:45 1449 kez okundu.

 Başkan Uğur İbrahim Altay yeniden TDBB Başkanı seçildi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) 7. Olağan Genel Kurulu, İstanbul’da gerçekleştirildi.

Genel kurulda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, oy birliğiyle yeniden birlik başkanlığına seçildi.

img-7627.jpeg

Açıklamalarda bulunan Başkan Altay, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin 7. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığa seçilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk dünyasıyla kardeşlik hukukumuzu ve gönül bağımızı daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan AK Parti Genel Başkan Yardımcılarımız Sayın Kürşad Zorlu ve Sayın Mustafa Demir’e, önceki dönem başkanlarımıza, dünyanın dört bir yanından gelen kıymetli üyelerimize ve önceki dönem yönetim kurulu üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kurulu üyelerimize de başarılar diliyor, birlikte hayırlı çalışmalara imza atacağımıza yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Uğur İbrahim Altay yeniden Türk Dünyası Belediyeler Birliği başkanı seçildi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Nedir?

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Türk dili konuşan ülkeler ve topluluklar arasında yerel yönetimler düzeyinde iş birliğini güçlendirmek amacıyla kurulmuş uluslararası bir kuruluştur. Birlik, kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda ortak projeler geliştirerek, kardeşlik bağlarını pekiştirmeyi ve Türk dünyası arasında dayanışmayı artırmayı hedeflemektedir. Bu yönüyle TDBB, ortak tarih ve kültür mirasının korunmasında önemli bir köprü görevi üstlenmektedir.

 

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Mekke Türk Okulu'nda 23 Nisan Coşkusu

Mekke Türk Okulu'nda 23 Nisan Coşkusu

21-04-2026 - DÜNYA

Başkan Altay:  “UCLG Çatısı Altında Krizlere Karşı Daha Koordineli, Daha Hızlı ve Daha Etkili Mekanizmalar Geliştirmeliyiz”

Başkan Altay: “UCLG Çatısı Altında Krizlere Karşı Daha Koordineli, Daha Hızlı ve Daha Etkili Mekanizmalar Geliştirmeliyiz”

20-04-2026 - DÜNYA