Başkan Sinacı, Çanakkale Ruhu İle Gazze’yi de Savunmalıyız

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı 18 Mart Çanakkale Haftası sebebiyle açıklama yaptı.

GÜNCEL 322 kez okundu.

Başkan Sinacı, Çanakkale Ruhu İle Gazze’yi de Savunmalıyız

Çanakkale ruhunuzu önemine dikkat çeken Başkan Sinacı, “Çanakkale’de kazanılmış zafer bugün Türk milletinin dünyada edindiği konumu perçinlemiş, büyük bir güç gösterisiydi. Kahraman Türk ordusu, Darül İslam topraklarına göz diken Haçlı ordusunu hezimete uğratmış, bugün ki vatanımızın temelini atmıştır. Çanakkale cephesinde verdiğimiz 250 bin şehidimizin bizlere miras bıraktığı bu topraklar, halen birilerinin gözünün üstünde olduğu ve pusuda olduğu coğrafyadır. Bu savunma ebediyen sürecektir. Merhum Akif’in de tanımladığı gibi ‘Cennet Vatan’ olan ülkemizi her daim savunup, kimsenin elini sürdürmeyeceğiz. Türk milleti olarak İslam’ın son kalesi olduğumuzun bilinciyle, tüm mazlumlara da koşacağız” dedi.

Bugün Gazze’de verilen direnişin de İslam dünyasında ikinci Çanakkale direnişi olduğunu belirten Başkan Sinacı, “Zalim İsrail tarafından mazlum Filistin halkına uygulanan zulüm giderek artıyor. Müslüman kardeşlerimiz, ihtiyar, kadın, çocuk demeden katlediyorlar. Şahit olduğumuz zulme yürek dayanmıyor. Başta Türkiye olarak tüm İslam dünyası artık gereken sert duruşu göstermeli ve Filistin’in yalnız olmadığını herkese ispat etmeli. Osmanlı’dan miras Filistin toprakları ve kutsalımız Mecsid-i Aksa’yı kimseye yedirmeyeceğiz. Zulüm elbet bitecek ve zafer bizim olacak” diye konuştu.

Şehitlere rahmet dileyen Sinacı, “Bu vesile ile geçmişten bugüne bu topraklar için vermiş olduğumuz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Zulmün son bulacağı, İslam dünyasının özgürce yaşayacağı yeni yaşanabilir adil bir dünya temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
KSO’nun 50. Yılında, Konya Sanayisinin Geleceği Konuşuldu

KSO’nun 50. Yılında, Konya Sanayisinin Geleceği Konuşuldu

26-04-2024 - GÜNCEL

KTÜN’ün Projeleri Tam Destek Aldı

KTÜN’ün Projeleri Tam Destek Aldı

26-04-2024 - GÜNCEL