Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlamalarının İstanbul ayağında Taksim Meydanı'na çıkma çağrıları devam ediyor. Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Yasaklama değil, kısıtlama. 7 yıldır uygulanıyor. 100 kişi ile toplanıp çelenk bırakılabilirler" dedi.

GÜNCEL - 24-04-2024 01:23 981 kez okundu.

Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması

Her yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında Taksim Meydanı'na çıkış izni verilip verilmeyeceği tartışmaları gündeme oturuyor.

Bu yıl da sivil toplum kuruluşları, sendikalar, siyasi partiler Taksim'de kutlamaların

Bu yıl da sivil toplum kuruluşları, sendikalar, siyasi partiler Taksim'de kutlamaların yapılması için çağrıda bulundu. İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'nın bu yılki talebe karşılık ne yanıt vereceği merak konusu oldu.

BAKAN YERLİKAYA: 7 YILDIR UYGULANIYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamalarla ilgili açıklamalar geldi.

Yerlikaya, "Taksim'de 1 Mayıs kutlanmaması yasaklama değil kısıtlama, 7 yıldır uygulanıyor. AYM kararı belli, 100 kişi ile toplanıp çelenk bırakılabilir, sendika temsilcileriyle konuştum" diye konuştu.

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
'Terörsüz Türkiye' kanun teklifi TBMM'ye sunuldu

'Terörsüz Türkiye' kanun teklifi TBMM'ye sunuldu

05-08-2026 - GÜNCEL

İçişleri Bakanı Çiftçi'den YÖK ziyareti

İçişleri Bakanı Çiftçi'den YÖK ziyareti

05-08-2026 - GÜNCEL