Bakan Koca "Endişelenmeye gerek yok"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğünü belirterek, Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. dedi.

SAĞLIK 580 kez okundu.

Bakan Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğünü açıkladı.

"ENDİŞELENMEYE GEREK YOK" DİYEREK DUYURDU

Bakan Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"ENDİŞE KONUSU SAYILMAYACAK BİR GELİŞME. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü.

Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız."

ERİS VİRÜSÜ NEDİR, BELİRTİLERİ NELER?

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) gelen açıklamada ülkelerin yeni vakalara karşı tetikte olmaları ve COVID belirtileri gösteren hastaları yakından takip etmeleri tavsiye edildi. UKHSA verilerine göre Eris halihazırda 7 COVID vakasından birinin sebebi haline geldi. Bu da yeni alt varyantın diğerlerine göre epey hızlı biçimde yayıldığı ve giderek daha baskın hale geldiği anlamına geliyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Konyaspor Ali Çamdalı'ya emanet

Konyaspor Ali Çamdalı'ya emanet

30-04-2024 - SAĞLIK

Bektaş: Hadim’in Doğal Güzellikleri Talana Açılmamalıdır

Bektaş: Hadim’in Doğal Güzellikleri Talana Açılmamalıdır

26-04-2024 - SAĞLIK