Atma Bağışla Kampanyası Çocuklara Nitelikli Eğitim Desteği Sağlandı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), sürdürdüğü ‘Atma Bağışla Projesi’ ile 2017 yılından bu yana 5 binden fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlandı. Proje kapsamında çevre için zararlı olan e-atıklar TEGV’e bağışlanıyor, ardından bu atıklar geri dönüşüm için tesise iletiliyor. Böylece doğanın korunmasına katkı sağlanırken, elde edilen gelirle de çocukların eğitimine destek olunuyor.

GÜNCEL 311 kez okundu.

Atma Bağışla Kampanyası Çocuklara Nitelikli Eğitim Desteği Sağlandı

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında ilköğretim çağındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), 2017’den bu yana sürdürdüğü ‘Atma Bağışla Projesi ile bugüne kadar 5 binin üzerinde çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlandı. TEGV’in T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Yetkilendirilmiş Kuruluş olarak görevlendirilen Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile ortak hareket ederek 2017 yılında hayata geçirdiği ‘Atma Bağışla Projesi’ kapsamında evde, okulda, iş yerinde kullanılmayan e-atıklar TEGV’e bağışlanıyor. Proje ile doğanın korunmasına katkı sağlanırken bağışlarla elde edilen gelirle imkânı kısıtlı çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği alması sağlanıyor. Projenin başladığı 2017 yılından bugüne kadar 540 tondan fazla e-atık toplandı ve 25 binden fazla kargo gönderisiyle e-atıklar taşındı.

TEGV’e bağışlanan e-atıklar geri dönüşüm tesisine gönderiliyor  

Kampanyaya destek vermek ise oldukça basit. Küçük e-atıklar 30 kilo veya 30 desi şeklinde paketlenerek 902 513 042 koduyla PTT aracılığıyla anlaşmalı geri dönüşüm tesisine ücretsiz olarak gönderilebiliyor. 250 kilogram ve üzerindeki atıklar için lisanslı geri dönüşüm tesisi aracı adrese gelerek ücretsiz alım sağlayabiliyor. Atma Bağışla, Birleşmiş Milletler Küresel Kalkınma Hedeflerinden nitelikli eğitim, temiz su ve sanitasyon, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar, sorumlu üretim ve tüketim, surdaki yaşam ile karasal yaşam maddeleriyle de doğrudan ilişkili. “Atma Bağışla Projesi” değişime yön veren lider projelerin ödüllendirildiği Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği'nin 15. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi'nde "Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçlarına Değer Katan Ödülleri" kapsamında Atık Yönetim kategorisinde ödüle layık görüldü ve Bronz ödül kazandı. Proje ayrıca Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından ‘Sürdürülebilir İş Ödülü’ne de layık görüldü.

 

Formun Üstü

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Altay Konyalıların Cuma Bereketine Ortak Oldu

Başkan Altay Konyalıların Cuma Bereketine Ortak Oldu

31-05-2024 - GÜNCEL

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesinin Gerçekleştirdiği Uluslararası Kongre  Tamamlandı

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesinin Gerçekleştirdiği Uluslararası Kongre Tamamlandı

31-05-2024 - GÜNCEL