Konya’daki Hasan Acıman cinayetinde kan donduran iddia

Konya’nın Çumra ilçesinde hayvan alışverişinden kaynaklanan alacak verecek anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Hasan Acıman’ın hayatını kaybettiği olayla ilgili davada çarpıcı iddialar gündeme geldi. Müşteki avukatı, Acıman’ın cansız bedeninin olay yerinde bazı kadınlar tarafından tekmelendiğini öne sürerken, savcılık iki sanığın tasarlayarak öldürme ve üç kişiye yönelik tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

ASAYİŞ - 28-10-2026 23:22

Olay, 20 Kasım 2025’te Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Gökhüyük Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, hayvancılıkla uğraşan Hasan Acıman ve oğlu E.A., daha önce gerçekleştirdikleri hayvan alışverişinden kalan alacaklarını tahsil etmek amacıyla A.A. ve K.D. ile birlikte Nevzat K.’nın evine gitti.

Taraflar arasında başlayan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. İddiaya göre, Nevzat K. ile oğlu Recep K.’nın ateş açması sonucu Hasan Acıman ve oğlu E.A. vuruldu.

İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Hasan Acıman’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan E.A. ise ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Baba ve oğlu tutuklandı

Olayın ardından jandarma ekipleri, Nevzat K. (66) ve oğlu Recep K.’yı (32) suç aletleriyle birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, sanık Recep K.’nın henüz 17 yaşındayken başka bir cinayet olayına karıştığının da öne sürüldüğü öğrenildi.

Sanık Recep K.: “Kendimi korumak amacıyla ateş ettim”

Dava kapsamında hâkim karşısına çıkan sanık Recep K., savunmasında Hasan Acıman’dan traktör borcunu ödemek amacıyla 20 büyükbaş hayvan aldıklarını söyledi. Alışverişten kalan borcun bir kısmını ödediklerini, ancak borcun tamamını kapatamadıklarını ileri süren sanık, taraflar arasında bu nedenle anlaşmazlık yaşandığını iddia etti.

Hasan Acıman’ın 1 milyon liralık borç için faizle 2 milyon liralık senet imzalattığını öne süren Recep K., alacak nedeniyle kendilerini sürekli aradıklarını ve hakaret ettiklerini savundu.

Olay günü dört kişinin evlerinin önüne geldiğini ve E.A.’nın kendisine silah doğrulttuğunu iddia eden sanık, kendisini korumak amacıyla refleksle rastgele ateş ettiğini söyledi. Hasan Acıman’ın kurşunların önüne atladığını öne süren Recep K., babası Nevzat K.’nın olayla ilgisinin bulunmadığını ve olay yerine daha sonra geldiğini iddia etti. Sanık ayrıca Hasan Acıman’ın ilçede tefecilik yaptığını ileri sürdü.

 “Babam araçtan indiği gibi kurşunların hedefi oldu”

 

Olayda yaralanan E.A. ise duruşmadaki beyanında, sanıklarla aralarındaki borç anlaşmazlığı nedeniyle tarla konusunun gündeme geldiğini belirtti. Sanıkların kendilerini çay içmeye ve tarla meselesini konuşmaya davet ettiklerini söyleyen E.A., olay günü evin önüne gittiklerinde babasının araçtan indiği sırada ateş açıldığını ileri sürdü.

E.A., ifadesinde şu sözleri kullandı:

“Babam araçtan indiği gibi kurşunların hedefi oldu. Biz ateş sonrası ne olduğunu anlamadan kaçmaya başladık. Şahıslar arkamızdan, ‘Gelin buraya, sizi de öldüreceğiz.’ diye bağırıyordu.”

 

Müşteki avukatından “cesedi tekmelediler” iddiası

Duruşmada söz alan müşteki avukatı, olayın ardından Hasan Acıman’ın vurulduğu yere gittiğini belirterek dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Avukat, olay yeri incelemesi için Acıman’ın cansız bedeni henüz yerdeyken bazı kadınların cesedi tekmelediğini gördüğünü öne sürdü.

Avukat ayrıca, olayın ardından Recep K.’nın gözaltında bulunduğunu, Nevzat K.’nın ise başlangıçta gözaltına alınmadığını iddia etti. Nevzat K.’nın bu süreçte eve giderek kıyafetlerini değiştirdiğini ve ellerini yıkadığını ileri süren avukat, söz konusu hususları duruşmada gündeme getirdi.

Savcılıktan iki sanık için ağır ceza talebi

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan iddia makamı, her iki sanığın da tasarlayarak öldürme suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Savcılık ayrıca sanıkların E.A., A.A. ve K.D.’ye yönelik tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçlarından da cezalandırılmalarını istedi. Mütalaada, bu suçlamalar kapsamında sanıklar hakkında 42 yıldan 63 yıla kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi.

Günün Diğer Haberleri