YEREL

Muhtarlar Günü Kutlamasında Bartın Madencileri Anıldı

Beyşehir’de, 19 Ekim muhtarlar günü düzenlenen törenle kutlandı

Muhtarlar Günü Kutlamasında Bartın Madencileri Anıldı

Anıt meydanında düzenlenen törende Beyşehir Birlik Muhtarlar Birliği tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. Törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Metli, Muhtarların bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynadığının altını çizerek, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçiler hakkında açıklama yaptı.

Metli, “Geçtiğimiz günlerde Bartın Amasra’da meydana gelen elim maden kazası sonucu 41 maden şehidimiz bizleri hüzüne boğmuştur vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Bu anlamlı günde muhtarlarımızdan ebediyete göç etmiş olanlara Yüce Allah'tan rahmet diliyor, hayatta olan geçmiş dönem muhtarlarımıza sağlık mutluluk ve görevi başında olan muhtarlarımıza başarılar diliyorum.” Dedi.

Törene, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, daire amirleri, mahalle muhtarları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

AdminAdmin