Yunak'ta Geleneksel Çocuk Oyunları Sona Erdi

Yunak'ta düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları, Kapalı Spor Salonunda yapılan final müsabakalarıyla sona erdi.

YEREL - 04-05-2024 13:37

25 Nisan 2024 tarihinde başlayıp her gün dört müsabakanın yapıldığı Geleneksel Çocuk Oyunları turnuvası Yunak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen final karşılaşmalarıyla sona erdi.

Büyük heyecan ve çekişmelere sahne olan oyunlar, ilkokulların 3 ve 4. Sınıf öğrencileri ile ortaokulların 5 ve 6. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Turnuvanın son gününde sek sek, mendil kapmaca ve kaleli yakan top oyunlarının finalleri yapılarak, müsabakalar bitiminde ödül töreni gerçekleştirildi. Kaleli yakan top finalinde karşı karşıya gelen İnönü Ortaokulu ve Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu takımlarının karşılaşmasını izleyen Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan, bu tür etkinliklerin öğrenciler üzerinde oldukça olumlu etkilerin olduğunu belirterek tüm takımları tebrik etti.

Ödül töreninde birinci olan takımlara kupaları verilirken, seyirci öğrenciler de arkadaşlarını alkış ve tezahüratlarla destek verdiler.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, turnuva ile unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları hatırlamak ve canlandırmak, aynı zamanda da öğrencileri eğlenirken spor yapmaya teşvik etmek amaçlandığını belirterek, emeği geçen başta ilçe koordinatörü Mehmet Harmankaya ve diğer görevli öğretmenlere teşekkür etti.

Final karşılaşması ve kupa törenine Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Şube Müdürü Abdullah Tunçez, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bilal Üründü, okul müdürleri, öğretmenler ve diğer ilgililer katıldı.

 

İlçe birincisi olan takımlar, önümüzdeki günlerde Konya'da yapılacak olan il karşılaşmalarında ilçeyi temsil edecekler.

Günün Diğer Haberleri