Vali İbrahim Akın ;’’ Bayramlar milli ve manevi değerlerimizi daha da güçlendiren müstesna zamanlardır.’’

Konya Valisi İbrahim Akın, Kurban bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

GÜNCEL - 25-05-2026 19:37

Vali akın mesajında ; ‘’Millet olarak; paylaşmanın, yardımlaşmanın ve kardeşliğin en güzel şekilde tezahür ettiği mübarek Kurban Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar; birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, gönüller arasında sevgi, saygı ve muhabbet köprüleri kuran; milli ve manevi değerlerimizi daha da güçlendiren müstesna zamanlardır. Bu mübarek günler; büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz, ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğumuz, kırgınlık ve küskünlükleri geride bırakarak kardeşlik bağlarımızı pekiştirdiğimiz özel zaman dilimleridir. Aziz milletimiz, asırlardır yaşattığı yardımlaşma ve dayanışma kültürüyle bu bayramda da gönüllere dokunmaya devam edecektir.

Kurban Bayramı’nın manevi ikliminde milletçe kenetlenerek paylaşmanın bereketini hep birlikte yaşayacak; birlik ve beraberlik ruhumuzu daha da güçlendireceğiz. Köklü medeniyetimizin bizlere miras bıraktığı kardeşlik anlayışı, bugün de toplumsal huzur ve dayanışmamızın en güçlü teminatı olmayı sürdürmektedir.

Bayramlar aynı zamanda sevdiklerimize kavuşmak için yollara çıktığımız, hasretlerin giderildiği özel zamanlardır. Bu nedenle bayram sevincimizin hüzne dönüşmemesi, vatandaşlarımızın sevdikleriyle sağlık, huzur ve güven içerisinde bir araya gelebilmesi adına; özellikle bayram süresince trafik kurallarına titizlikle riayet etmeli, aşırı hızdan kaçınmalı, trafikte sabır, saygı ve nezaketle hareket etmeliyiz. Unutulmamalıdır ki alınacak küçük tedbirler ve gösterilecek duyarlılık, birçok acının önüne geçecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta kahraman şehitlerimizin kıymetli aileleri ve gazilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; bayramın Kadim Şehrimize, ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine sağlık, huzur, bereket ve esenlik getirmesini temenni ediyorum.’’ Dedi

 

 

Günün Diğer Haberleri